Secretul lui Raoul Taburin – descopera-l la cinema, din 23 august

Filmul Secretul lui Raoul Taburin/ Raoul Taburin, care va fi lansat in cinematografele din Romania pe 23 august (distribuit de Independența Film), este o adaptare a romanului grafic realizat de Jean-Jacques Sempé, regizata de Pierre Godeau, pe un scenariu semnat de Guillaume Laurant (Amélie și A Very Long Engagement).

Descris de cunoscuta publicatie franceza Le Figaro drept „un film optimist al carui umor este perfect adaptat unui public familial”, Secretul lui Raoul Taburin/ Raoul Taburin ii are in rolurile principale pe Benoît Poelvoorde (Le tout nouveau testament, r. Jaco Van Dormael), Edouard Baer (Asterix and Obelix Meet Cleopatra, r. Alain Chabat) si Suzanne Clément (Mummy, r. Xavier Dolan). 

Despre adaptarea romanului grafic al lui Sempé, regizorul Pierre Godeau spune: „Am considerat mereu că miza discursului nu era să cunoaștem secretul lui Raoul, ci mai degrabă “Cum se poate trăi cu un astfel de secret?”. Nu suntem într-un thriller, ci mai degrabă într-o poveste. O poveste simplă ca miză, însă în același timp, intimă, fundamentală și universală, care ridică următoarea întrebare: cum putem reuși să fim noi înșine în mijlocul celorlalți?”.

Dacă e cineva care ştie ceva despre biciclete acela trebuie să fie Raoul Taburin (Benoît Poelvoorde), vânzătorul oficial de biciclete din Saint Céron, un superb sătuc din sudul Franţei. Dar Raoul ascunde un secret teribil: nu a reuşit niciodată să-şi ţină echilibrul pe o bicicletă. Când fotograful Hervé Figougne (Edouard Baer) se mută în Saint Céron, cei doi bărbaţi devin repede amici şi, când Hervé se oferă să-l fotografieze pe Raoul mergând cu bicicleta pe buza unei prăpăstii, pare că a sosit momentul adevărului. Raoul face tot ce-i stă în putinţă ca să evite şedinţa foto, dar universul îi este împotrivă şi bărbatul trebuie să-şi accepte în sfârşit destinul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *