Contagion (2011)

In contextul actual (pandemia COVID-19 aka coronavirus) o sa auziti tot mai des de filmul Contagion (2011). De ce? Pentru ca este similar, intr-o oarecare masura, cu ceea ce se intampla in lume in prezent.

Evident, in film este vorba despre o pandemie mult mai periculoasa, cu o rata de mortalitate foarte mare. Dar ideea de baza ramane aceeasi. Efectele sunt / pot fi relativ asemanatoare. Asa ca da, Contagion (2011) va poate arata cam ce se poate intampla in cazul unei pandemii.

In cazul in care va plictisiti, nu cred ca o sa va pierdeti timpul urmarindu-l. O sa va placa? Este interesant, dar in contextul actual, probabil ca nu. Cea mai proasta idee posibila este sa intrati in panica.

Si daca vreti un exemplu real, despre care aproape toata lumea a uitat, trebuie doar sa va informati despre H1N1 – Virusul Influenza. Probabil ca nu stiati (nu prea aveati de unde), dar se estimeaza ca virusul Influenza (gripa spaniola) a omorat, in perioada 1918 – 1920, intre 50 si 100 de milioane de oameni.

No Responses to “Contagion (2011)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *