Edge of Tomorrow (2014)

Desi banuiam ca Edge of Tomorrow (2014) are potential cand am scris despre filmele SF din 2014, nu mi-am imaginat niciodata ca o sa fie atat de bun. Cu greu gasesc cuvintele necesare pentru a lauda aceasta capodopera SF. Imaginati-va o combinatie intre Groundhog Day (1993), Source Code (2011), The Butterfly Effect (2004) si Starship Troopers (1997). Ati vazut aceste filme? Bun. Atunci aveti o mica idee cu privire la ce sa va asteptati. Un film incredibil! Va recomand sa mergeti sa cinematograf sa il vedeti.

Povestea: In urma unei invazii extraterestre, Pamantul este aproape de a fi cucerit si distrus. Cu toate acestea, oamenii par sa mai aiba o sansa dupa ce reusesc o victorie mica dar suficienta cat sa le dea sperante ca pot scapa din aceasta teribila amenintare. Invadatorii? O armata aproape invincibila care pare mereu sa stie ce urmeaza sa faca inamicul. In acest scenariu apare maiorul William Cage (Tom Cruise), un las trimis pe campul de lupta intr-o invazie, umana de aceasta data, care ar trebui sa termine acest razboi.

Problema? Invazia nu este o surpriza pentru extraterestri, iar atacul este un esec imens. Asta pana in momentul in care maiorul Cage are parte de o moarte rapida dar care ii ofera un dar: are sansa sa retraiasca aceeasi zi. O retraieste din nou si din nou… si din nou. Iar asta il face pe lasul nostru din poveste sa devina din ce in ce mai bun si sa descopere slabiciunea inamicului. Va reusi el sa faca ceva pentru a termina razboiul? Ramane sa aflati singuri…

One Response to “Edge of Tomorrow (2014)”
  1. angel3110 June 9, 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *