Knowing (2009)

Intotdeauna am avut o slabiciune pentru doua categorii de filme: SF si filme psihologice. De ce? Pentru ca majoritatea productiilor din aceste categorii vin mai mereu cu ceva nou. Intr-o perioada in care creativitate se apropie cu pasi repezi spre zero barat iar geniile de la Hollywood refac filme din trecut, o poveste noua si interesanta este ca o gura de aer proaspat/curat… o raritate! Ei bine, ce poate fi mai frumos ca o combinatie intre cele doua categorii pe care le iubesc?

Povestea: In 1959, la o scoala, se decide crearea unei capsule a timpului pentru generatiile viitoare, in care sa se introduca desenele unui grup de elevi. Printre acesti elevi se afla si o fetita misterioasa care, in loc sa deseneze precum colegii ei, si-a completat foaia de desen cu un sir de numere, aparent aleatore.

Peste 50 de ani, o noua generatie de elevi examineaza continutul capsulei si, din intamplare, mesajul aparent aleatoriu al fetei ajunge in mainile lui Caleb Myles. Tatal lui Caleb, profesorul Ted Myles reuseste sa descifreze seria de numere si descopera ca acestea au prevestit cu mare acuratete, data fiecarui dezastru din ultimii 50 de ani si totalul mortilor aferent fiecarei catastrofe.

Continuand sa studieze mesajul, el isi da seama, ca din seria de dezastre mentionate in textul fetitei, trei dintre ele nu s-au intamplat inca iar ultimul din cele trei dezastre sugereaza o ceva groaznic…

Ce urmeaza sa se intample? Ramane sa aflati singuri…

2 Responses to “Knowing (2009)”
  1. iulyk April 6, 2009
  2. admin April 6, 2009

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *