Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker (2019)

Saptamana aceasta mi-am facut curaj si m-am decis sa vad ultimul film din noua serie Star Wars care, sincer sa fiu, mai bine nu exista. Aveam deja cele trei prequel-uri, nu era nevoie de alte mizerii!

Dupa cum era de astept, dupa dezastrul din episodul opt, The Last Jedi (2017), nu am avut nici cea mai mica pretentie de la episodul noua si, Doamne ajuta!, ultimul din serie. Poate ca mi-am dorit putin, in adancul sufletului, ca povestea sa nu fie atat de proasta ca cea din filmul precedent.

Si dorinta mi s-a implinit pentru ca, oricat de ridicola ar fi, povestea este proasta, dar nu chiar atat de proasta. Si de aici incep niste spoilere. Nu cititi daca nu vreti sa va stricati experienta de rahat pe care o sa o aveti cand o sa vedeti voi personal filmul.

  1. Imparatul Palpatine traieste! – Serios?!? Adica aia s-au chinuit in trei filme sa scapa galaxie de el si voi, printr-o magie, l-ati readus la viata? Pentru ce s-a mai chinuit Luke? Pentru ce s-a sacrificat Anakin? Care e logica?

Cum a supravietuit ala? Nu ati oferit nici un fel de raspuns. Nu ca ar exista unul, pentru ca nu v-ati deranjat sa va ganditi la asta. Pur si simplu ati strica cea mai buna serie din Star Wars, totul ca sa dati un pic de sens acestui film. Totul pentru ca seria asta de rahat sa aiba un pic de sens. Va asigur ca nu are. Si ma bucur ca nu prea ati scos bani ea. Nu meritati! V-ati batut joc de o serie de succes!

2. Rey este nepoata imparatului! – Cumva v-ati dat si voi seama ca absolut toata lumea v-a injurat cand ati spus ca Rey este orfana si ca mostenirea ei e de rahat. Pentru CA NU AVEA LOGICA!

Venita de nicaieri, Rey parea ca o maestra Jedi fara nici macar un minut de pregatire. Nu avea nici un sens. Dar agenda feminista pe care o promovati nu are nevoie de sens. Femeile sunt puternice si independente, pot sa faca mai bine orice face un barbat. Mda, si aparent nici macar nu au nevoie de pregatire…

Asa ca i s-a dat totusi un trecut mai interesant, unul in care este nepoata lui Palpatine. Zic ei ca asta ar trebui sa explice niste lucruri legate de puterea lui Rey. Va asigur ca nu le explica pe toate. Dar macar ati incercat…

3. La fel ca si Snoke, imparatul moare relativ usor.

4. Rey poate sa vindece sau sa reinvie persoane. Mhm, o putere pe care niciun Jedi nu a avut-o vreodata, dar nu e ca si cum femeia puternica si independenta, care le stie pe toate, e interesata de asa ceva.

5. Imparatul inventeaza practic o ditamai flota de distrugatoare din neant. De unde au aparut navele astea? Cine le-a construit? Cu ce bani, cu materiale, cu ce oameni? Si daca tot le are, de ce nu ataca galaxia in momentul ala? Ce mai asteapta?!?

Si ar mai fi lucruri de zis, dar cred ca ati inteles esentialul. The Rise of Skywalker (2019) este un film slab. Seria aceasta a fost de toata jena. Singura raza de speranta este faptul ca incasarile filmului au scazut atat de mult incat cei de la Disney au inteles ceva. SPER ca au inteles ceva.

No Responses to “Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker (2019)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *