Star Wars: The Last Jedi (2017)

Dupa cum era de asteptat, fiind un mare fan al seriei Star Wars, ieri am fost la cinematograf si am vazut al doilea film din noua trilogie Star Wars (cea pe care nu credeam ca o sa am ocazia sa o vad vreodata – da, stiu, asa am inceput si articolul in care am scris despre Star Wars: The Force Awakens (2015)). Cum a fost filmul?

Pe scurt, este o mare porcarie. Un film care il ia pe saracul Luke Skywalker si il umileste in fel si chip. Plus multe altele de care nu vreau sa imi aduc aminte. Sincer sa fiu, sunt extrem de curios sa vad in ce directie o sa mearga al treilea film din serie. Asta, poate si pentru ca The Last Jedi se inspira foarte mult din The Empire Strikes Back si Return of the Jedi. Ca deh, de ce s-ar gandi cineva la ceva nou si creativ. Doamne fereste!

Cand vine vorba de poveste, s-ar putea spune ca istoria se repeta. La propriu! Eu am avut un sentiment de deja-vu pe tot parcursul filmului. Daca sunteti fani Star Wars sau cat de cat la curent cu filmele din serie, sunt mai mult ca sigur ca si voi veti avea acelasi sentiment. Asta pe langa scarba pe care o sa v-o produca mai multe secvente din film. Mult mai multe de cat ar trebui. 

Plus ca fanii inraiti se vor bucura sa ii vada din nou pe Luke Skywalker, printesa Leia, Chewbacca, C-3PO sau R2-D2. Mai ales cand o sa-l vada pe Luke, de care regizorul face misto.

Per ansamblu, sunt foarte “fericit” de existenta acestui film. Nu credeam ca o sa mai am ocazia sa vad un film nou din universul Star Wars. Nu o sa va dau mai multe detalii despre ceea ce se intampla in The Last Jedi. Nu vreau sa va stric experienta. Va recomand doar sa il vedeti.  Continuarea mai jos…

Glumeam! Ar fi cateva lucruri pe care as vrea sa le mentionez! Dar de aici incep SPOILER-ELE. Va recomand sa sariti peste partea aceasta daca nu ati vazut filmul.

1. Moartea lui Snoke.
Serios? Asta a fost tot? Unul din cei mai puternici Sith din istorie moare atat de usor? Dezamagitor…

2. Trecutul lui Rey
Parintii lui Rey au fost niste cersetori care au vandut-o pentru bani de bautura. Pe scurt, Rey este inspirata din Anakin Skywalker. Mai putin partea (anii!!!) in care Anakin a trebuit sa se antreneze pentru a ajunge la nivelul la care Rey a ajuns instant!

Ma gandeam ca producatorii filmului ne vor explica cum a ajuns Rey la un nivel la care si Anakin ar fi avut probleme sa ajunga. Dar nu, raspunsul a fost ca… ea e perfecta. Sau ceva de genul.

3. Felul in care Leia scapa de moarte. Nu prea se potriveste cu universul Star Wars.

No Responses to “Star Wars: The Last Jedi (2017)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *