Southpaw (2015)

Aseara m-am hotarat sa vizionez drama sportiva Southpaw (2015), cu Jake Gyllenhaal si Forest Whitaker in rolurile principale. Cum a fost filmul? Din punctul meu de vedere, vizionabil, dar mediocru. Nu pot sa spun ca m-a impresionat in vreun fel, sau ca a fost mai special decat alte filme care au boxul in prim-plan.

Citisem review-uri foarte bune despre acest film, in care povestea era laudata la nesfirsit, iar Jake Gyllenhaal facea un rol de Oscar. In realitate, povestea este simpla, previzibila, poate chiar lacrimogena in unele parti. Poate si pentru ca cel care a regizat filmul a cautat cu disperare sa gaseasca ceva pentru a-l incadra la categoria drama.

Repet, nu m-a impresionat cu nimic. Daca vreti sa vedeti o drama sportiva cu adevarat buna, va recomand Cinderella Man (2005).

Atentie, urmeaza spoilere.

Povestea: Un boxer profesionist are tot ce si-ar putea dori. Este campion mondial la nu stiu cate categorii, are o sotie frumoasa, o fetita pe care o iubeste mai mult ca orice, si bani fara numar.

In urma unui incident idiot, sotia lui este impuscata si moare. Nimeni nu isi explica cum sau de ce a murit, filmul nu isi bate capul cu aceste detalii. Doar profita pe partea emotionala. In scurt timp, marele campion mondial la X categorii o ia razna, pierde o lupta, loveste un arbitru, face abuz de droguri si pierde absolut tot ce avea.

Pentru ca, vedeti voi, ea lua toate deciziile iar el era un fel de idiot, incapabil de a-si conduce viata. Si in cateva minute pierde tot…

Avand in vedere ca fetita lui este luata de cei de la asistenta sociala, marele campion se decide sa isi revina si sa se apuce din nou de antrenamente. In relativ scurt timp, are din nou o sansa la titlu. Pentru ca asa este in filme, eroul principal trebuie sa treaca prin iad si sa-l cucereasca. Sau ceva de genul. Meh…

Stiu ca sunt extrem de subiectiv cand sterg pe jos cu acest film dar, credeti-ma pe cuvant, am vazut productii mult ma interesante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *