„Spiral” a castigat Premiul Special al Juriului la Salonic

Debutul in lungmetraj al regizoarei clujene Cecília FelmériSpiral / Spirala, a castigat Premiul Special al Juriului (ex aequo) in sectiunea Meet the Neighbors la cea de-a 61-a editie a Festivalului International de Film de la Salonic.

Avandu-i pe Bogdan Dumitrache, Alexandra Borbély si Diána Magdolna Kiss in distributie, Spiral este o drama psihologica intensa despre dificultatea de a lasa in urmă trecutul. Filmul este programat pentru lansare in Romania in primavara anului viitor.

Este al doilea premiu important obtinut in aceasta toamna, dupa Mentiunea Speciala a Juriului in Competition 1-2 la Festivalul International de Film de la Varsovia, unde Spiral a avut premiera mondiala. Traseul festivalier al filmului continua la Cairo (19 – 29 noiembrie), in sectiunea competitiva Critics Week.

Spiral este o dramă psihologică despre dificultatea de a lăsa în urmă trecutul și despre felul în care viața noastră și ciclurile naturii sunt profund legate. Bence și Janka trăiesc pe malul unui lac, întreținându-se din taxa pe care o plătesc cei care vor să pescuiască aici. Totul lor pare să curgă armonios în acest aparent paradis, însă relația lor începe să se deterioreze și, odată cu ea, în mod bizar, viața din jurul lacului.

Spiral_TRL_ENG_SUB from National Film Institute on Vimeo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *