The ABC Murders (1992)

Dupa cum v-am spus si in articolele despre Murder on the Orient Express (1974) si Agatha Christie: Poirot (1989 – 2013), in ultima vreme am inceput sa fiu foarte interesat de ecranizarile operelor lui Agatha Christie. In caz ca nu ati auzit de ea, Agatha a fost o scriitoare engleza de romane, povestiri scurte si piese de teatru politiste.

Operele sale, in principal cele in care personajul principal este Hercule Poirot (sau Miss Jane Marple), au facut ca Agatha Christie sa fie numita „Regina Crimei”, ea fiind considerata unul dintre cei mai importanti si inovativi autori ai genului. Ar fi de mentionat si faptul ca Agatha este unul din cei mai vanduti scriitori ai tuturor timpurilor.

Astazi as vrea sa va recomand un episod (vorba fie, durata lui este 100 de minute) din serialul Agatha Christie: Poirot (1989 – 2013): The ABC Murders (1992). Sfatul meu ar fi sa il vedeti daca va pasioneaza genul psihologic/mystery si vreti sa incercati serialul. O sa va placa.

Povestea: Faimosul detectiv Poirot primeste o scrisoare de la un criminal in serie care are chef de un joc. Jocul? Catch me if you can/Prinde-ma daca poti. In aceasta scrisoare, criminalul lasa indicii cu privire la urmatoarea lui victima. Jocul continua pana in momentul in care Poirot il va prinde. Va reusi cel mai bun detectiv din Anglia sa faca asta? Cine este criminalul in serie si care este scopul lui? Ramane sa aflati singuri…

No Responses to “The ABC Murders (1992)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *