The Count of Monte Cristo (1934)

Avand in vedere ca in ultima vreme am tot vorbit despre cele mai bune filme cu si despre razbunare, m-am gandit ca ar fi cazul sa va recomand piesa de rezistenta din aceasta categorie. Desi nu se ridica la nivelul cartii scrisa de Alexandre Dumas, Contele de Monte Cristo – The Count of Monte Cristo (1934) este probabil una dintre cele mai bune ecranizari pe care puteti sa le vedeti. S-ar putea sa aveti dificultati in a o gasi, dar credeti-ma pe cuvant, merita cautarea.

Nu pot sa spun ca sunt pe deplin multumit de ce am vazut. Da, actorii joaca foarte bine pentru ca, pe vremea aceea, accentul se punea pe talentul actorilor, nu pe efecte speciale si alte lucruri menita sa produca profit. Totusi, as vrea sa gasesc o varianta macar 90% fidela cartii, o varianta care sa prezinte cat mai multe detalii si scene din carte. Inca nu am gasit un astfel de film, dar o sa iau toate ecranizarile care s-au facut de-a lungul timpului pe rand si sper sa am noroc, asa cum am avut si cu Pride and Prejudice (1995).

Povestea? Eu sper din tot sufletul ca nu trebuie sa va mai povestesc despre acest film. Va recomand sa cititi cartea. Cu greu o sa mai gasiti o asemenea poveste.

“Nu există nici fericire, nici nenorocire pe lume, există doar compararea unei stări cu cealaltă şi atâta tot. Doar cel care a simţit nefericirea cea mai cumplită e în stare să simtă cea mai mare fericire.”

“Ca să-ţi dai seama cât de bine este să trăieşti, trebuie să fi dorit să mori.”

“Aşa trecem adeseori pe lângă fericire, fără să o vedem, fără să o privim, şi dacă am văzut-o şi am privit-o, fără să o cunoaştem.”

“Nesăbuit am fost că nu mi-am smuls inima în ziua în care am hotărât să mă răzbun.”

“Poartă-ţi în suflet durerea aşa cum norul poartă în el ruina şi moartea, ca pe o taină pe care n-o înţelegi decât în clipa când izbucneşte furtuna…” – Alexander Dumas – Contele de Monte Cristo

No Responses to “The Count of Monte Cristo (1934)”

Leave a Reply

Your email address will not be published.