THE TRUTH – filmul care a deschis Festivalul de la Venetia, pe marile ecrane din Romania

THE TRUTH / LA VÉRITÉ, cel mai nou film al regizorului japonez Hirokazu Kore-Eda, care a deschis cea de-a 76 editie a Festivalului International de Film de la Venetia (28 august – 7 septembrie), va ajunge pe marile ecrane din România la inceputul anului viitor, distribuit de Independenta Film. 

Având o distribuție prestigioasă – Catherine Deneuve, Juliette Binoche şi Ethan Hawke –  THE TRUTH spune povestea unei dive ce are parte de toată iubirea și admirația bărbaților, dar care are o relație complicată cu propria fiică. Atunci când Fabienne (Catherine Deneuve) își publică memoriile, Lumir (Juliette Binoche) se întoarce de la New York la Paris împreună cu soţul (Ethan Hawke) şi copilul său. Întâlnirea dintre mamă şi fiică devine rapid o confruntare: adevăruri ascunse și resentimente nedeclarate ies la suprafață.

Considerat un cineast interesat de universul familiei, Kore-Eda a turnat acest film toamna trecută la Paris: “Filmul este o mică poveste de familie ce are loc, în mare parte, într-o casă. Am încercat să-mi fac personajele să trăiască în acest mic univers, cu minciunile, mândria, regretele, tristeţea, bucuria şi reconcilierile lor”, a explicat regizorul. 

Hirokazu Kore-Eda a castigat Palme d’Or la Cannes în 2018  pentru A Family Affair. Un obiinuit al Cannes-ului, el a prezentat Nobody Knows în 2004, Like Father, Like Son în 2013 (Prix du Jury) si Our Little Sister in 2015. De asemenea, pelicula sa The Third Murder s-a aflat in competitie la cea de-a 74-a editie a Festivalului de Film de la Venetia in 2017.

In urmatoarele luni, INDEPENDENTA FILM va lansa:

  • Un om fidel / L’homme fidèle, regia Louis Garrel. Filmul a castigat recent Premiul Special al Juriului la TIFF 2019 si va avea premiera pe 20 septembrie.
  • Durere si glorie / Dolor y gloria, regia Pedro Almodovar. Castigator a doua premii la Cannes 2019, Cel mai bun actor (Antonio Banderas) si premiul pentru coloană sonora (Alberto Iglesias), va fi lansat in cinematografe pe 18 octombrie.
  • Parasite, regia Bong Joon Ho. Film câștigător al Palme d’Or la Cannes 2019, va intra in cinematografele din Romania pe 8 noiembrie.
  • Young Ahmed, filmul ce a adus premiul pentru regie la Cannes 2019 fratilor Jean-Pierre si Luc Dardenne, va fi lansat la finalul acestui an.

Leave a Reply

Your email address will not be published.