The Worst Person In The World, in cinema din 4 Februarie

Regizorul norvegian Joachim Trier revine pe marile ecrane cu filmul care incheie trilogia dedicata orasului Oslo, Cea mai rea fata din lume / The Worst Person In The World. Distribuit de Independenta Film din 4 Februarie in cinematografe, Cea mai rea fatăa din lumespune povestea unei tinere de 30 de ani, din generatia millenialilor, aflata in cautarea fericirii si a partenerului ideal. Rolul din acest film i-a adus actritei Renate Reinsve premiul pentru interpretare feminina la Cannes 2021

Julie (Renate Reinsve) se apropie de 30 de ani, iar viaţa ei e un haos total. Exact când iubitul ei mai în vârstă, Aksel (Anders Danielsen Lie), un popular autor de romane grafice, insistă să oficializeze relaţia, Julie ajunge neinvitată la o petrecere unde îl întâlneşte pe tânărul şi carismaticul Eivind (Herbert Nordrum) … În curând, Julie se desparte de Aksel și se aruncă într-o nouă relație, sperând că aceasta îi va aduce o nouă perspectivă asupra vieții. Dar foarte repede va ajunge să realizeze că unele alegeri sunt deja istorie.

Catalogat de către publicația britanică The Guardian drept „o comedie tandră și complexă despre relații, de o naturalețe și prospețime remarcabile” sau considerat de Toronto Star „o dramă romantică pentru cei care urăsc dramele romantice”, Cea mai rea fată din lume/ The Worst Person In The Worlda atras aprecierea publicului încă de la premiera care a avut loc la Cannes și se regăsește în numeroase topuri ale celor mai bune filme ale anului 2021, inclusiv pe deja celebra listă a lui Barack Obama, sau pe listele de predicții pentru nominalizări la Premiile Oscar. 

The Worst Person In The World este cel de-al treilea film din trilogia lui Joachim Trier, in care se regasesc Reprise (2006) si Oslo, 31 august (2011), filmul care a castigat marele premiu la Festivalul International de Film Transilvania 2012. Renate Reinsve este la primul ei rol principal in Cea mai rea fata din lume / The Worst Person In The World, in timp ce Anders Danielsen Lie joaca si in celelalte doua titluri ale  trilogiei. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *