“They parlaient ideale” castiga Marele Premiu BIEFF 2020

Cea de-a 10-a editie a Festivalului International de Film Experimental Bucuresti BIEFF, prima din istoria evenimentului organizata intr-o formula hibrid, online si offline, s-a incheiat duminica, pe 29 Noiembrie.

Prin intermediul platformei de streaming BIEFF, spectatorii din intreaga tara au avut ocazia sa urmareasca, de-a lungul celor sase zile de festival, cele mai noi si mai curajoase experimente cinematografice ale anului, in vreme ce iubitorii de film din Bucuresti au acceptat invitatia de a explora o ampla selectie de scurtmetraje in galeriile de arta partenere. 

They parlaient idéale, in regia lui Laure Prouvost, s-a remarcat printre cele 39 de scurtmetraje incluse in Competitia Internationala si a castigat Marele Premiu BIEFF.

O producție Franța-Belgia-Italia, ,,They parlaient idéale ne poartă într-o călătorie cinematografică vioaie și plină de resurse, sărind peste granițe formale și iconografice, dincolo de limitările vârstei, națiunii, rasei sau speciei.

Filmul se inspiră din tropi suprarealiști, magie de stradă, fantezii excentrice și nu numai.’’, a apreciat juriul BIEFF, format la această ediție din Charlotte Serrand – directoarea artistică a Festivalului Internațional de Film La Roche-sur-Yon șiconsultant artistic al Quinzaine des Réalisateurs de la Cannes, Irina Trocan – lector universitar la Facultatea de Film din cadrul UNATC București și artista Maha Maamoon, membru al echipei curatoriale a Forum Expanded din cadrul Berlinalei. ,,Filmele voastre ne-au inspirat cu adevărat, iar decizia noastră a fost extrem de dificilă, pentru că întreaga selecție a fost excelentă’’, le-au transmis membrii juriului tuturor cineaștilor, într-un mesaj difuzat duminică pe pagina de Facebook a Festivalului. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *