Battle Royale (2000)

Acest film mi-a fost recomandat de foarte multe de ori dar, cumva, mereu am reusit sa-l ocolesc. Asta pana aseara cand m-am decis sa-i acord o sansa. A meritat din plin. Battle Royale (2000) este acel de film must-see, un thriller/SF de toata frumusetea cu un subiect extrem de interesant. Pe scurt, filmul te pune in fata unei situatii aparent fara iesire: daca ai fi pe o insula pustie impreuna cu alti 41 de colegi de liceu si doar unul ar putea sa plece viu de acolo, ce ai face?

“La sfirsitul mileniului, natiunea a decazut. 15% somaj, 10 milioane de someri… 800.000 de elevi renuntau la scoala iar numarul infractiunilor savarsite de tineri era in crestere. Adultii si-au pierdut increderea in tineri si au inceput sa se teama de ei. In cele din urma au hotarat sa adopte un Act al Reformei Educationale Millenium: actul BR (Battle Royale).”

Pe scurt, 42 de elevi, 3 zile, o insula: bine ati venit la Battle Royale. Regulile sunt simple. The last man/woman standing wins. Daca nu exista un castigator dupa cele trei zile, toata lumea moare…

No Responses to “Battle Royale (2000)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *