Blade Runner (1982)

Avand in vedere ca filmul Blade Runner 2049 (2017) a fost lansat de curand (si am de gand sa merg la cinematograf sa il vad), m-am gandit ca ar fi cazul sa revad predecesorul sau, un SF care cu greu poate fi egalat – Blade Runner (1982). De ce “greu de egalat”? Poate si pentru ca mintile crete de la Hollywood au doar dolari in cap si au uitat cu desavarsire sa se bazeze pe… creativitate, de exemplu. Dar asta este o cu totul alta poveste, una pe care nu mai am chef sa o repet.

Din fericire pentru mine, inca mai exista filme vechi pe care nu le-am vazut, iar programul meu este destul de incarcat, asa ca nu am timp de mizeriile lansate in ultima perioada.

Revenind la subiect, filmul acesta este probabil cel mai bun exemplu care demonstreaza ca nu ai nevoie de efecte speciale ca sa faci o productie de neuitat. Aviz profesionistilor. Povestea lui o sa va dea de gandit pentru ca nu, ganditul nu dauneaza grav sanatatii. Filmele ar trebui sa fie creative, sa te faca sa gandesti, sa te faca sa reactionezi intr-un fel, sa te invete ceva.

Cam asta ar trebui sa inteleaga foarte multi din industria cinematografica. Scopul final nu ar trebui sa se rezume la bani, ci la a transmite o anumita idee, un anumit mesaj care sa aduca o schimbare…

Povestea: In anul 2019, Los Angeles a devenit o metropola intuneca si deprimanta, plina de gunoaie si oameni decazuti. Rick Deckard (Harrison Ford) este un fost politist, un Blade Runner. Rolul lui in politie? Sa omoare replicanti, androizi cu forma umana folositi in coloniile de pe alte planete in diverse scopuri.

Cu toate ca replicantii pareau forme de viata perfecte, creatorii lor nu au reusit sa faca un singur lucru: sa le ofere o durata de viata mai lunga. Vedeti voi, acesti androizi puteau sa traiasca doar cativa ani.

Cunoscandu-si soarta, patru dintre ei decid sa isi omoare stapanii si sa se indrepte spre Pamant, loc in care accesul le-a fost interzis de catre creatorii lor, totul pentru a-l gasi pe cel care i-a creat.

Misiunea lui Deckard? Sa ii gaseasca pe cei patru si sa ii captureze. Va reusi el sa isi indeplineasca misiunea? Ramane sa aflati singuri…

No Responses to “Blade Runner (1982)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *