Gravity (2013)

Am vrut sa vad acest film chiar atunci cand a aparut dar cumva m-am razgandit. Aveam senzatia ca o sa fie o porcarie si acum, dupa ce l-am vazut, pot sa confirm asta. Nu mi-a placut. DELOC! Nu inteleg cum Gravity a reusit sa intre in topul filmelor cu cele mai mari incasari din 2013. Oamenii au dat 652 de milioane de dolari (total) pentru a vedea “chestia” asta? Serios? Rating de 8.4/10 pe Imdb? Incep sa cred ca am gusturi foarte diferite in ceea ce priveste cinematografia. Sau poate ca americanii vor sa se ridice la nivelul acela celebru de inteligenta pentru care sunt recunoscuti…

Pana si premiza de la care porneste Gravity este SF. Mai SF decat categoria SF din care face parte. Pe scurt, o racheta ruseasca distruge un satelit dar ceva merge gresit. In urma acestei “distrugeri”, racheta respectiva creeaza o reactie in lant care, fiti atenti, duce la “nimicirea” tuturor satelitilor din jurul Pamantului. Serios? Rusii stiu ca au in posesie o astfel de racheta? Sunt mai mult ca sigur ca ar vrea sa stie.

Revenind la poveste, bucatile rezultate in urma apocalipsei satelitilor lovesc si o nava spatiala americana. Doar doi astronauti reusesc sa supravietuiasca… pentru o perioada. Unul din ei se hotaraste sa plece la o plimbare si astfel noi, bietii oameni care au vrut sa vada ceva de calitate, ramanem pe cap cu o crizata care nu se pricepe la nimic. Pun pariu ca cei de la NASA au trimis maimute mult mai inteligente decat supravietuitoarea noastra in spatiu.

Va reusi ea sa ajunga acasa in siguranta? Cui ii pasa? Eu chiar ma rugam sa nu ajunga. Cred ca de asta am si rezistat pana la finalul filmului.

No Responses to “Gravity (2013)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *