Hang ‘Em High (1968)

Hang ‘Em High (1968) este un alt western foarte bun cu Clint Eastwood in rolul principal. Probabil ati observat ca in ultimul timp imi “exercit” pasiunea pentru acest gen si, la fel ca in cazul categoriei “filme psihologice“, am de gand sa va recomand cele mai bune/reprezentative filme care s-au facut. Nu cred ca mai are rost sa va spun cat de bine joaca Clint in acest film. In plus, Hang ‘Em High are tema mea preferata: razbunarea.

Povestea: Dupa foarte multi ani de activitate in slujba legii, Jed Cooper (Clint Eastwood) decide sa se retraga si sa duca o viata linistita. Cu banii pe care a reusit sa-i stranga de-a lungul anilor, el cumpara o cireada de la un vanzator care parea onest si incearca sa isi duca existenta intr-un mod onest. Intr-o zi insa totul se schimba si mai multi oameni il acuza de uciderea proprietarului cirezii pe care o cumparase cu foarte putin timp in urma.

Desi incearca sa le explice ca a cumparat vitele in mod legal, respectivii nu-l cred si decid sa-l spanzure. Din pacate pentru ei, Jed supravietuieste si, dupa ce isi revine, porneste pe urmele lor…

Leave a Reply

Your email address will not be published.