Man on Fire (2004)

Ati vazut vreodata un film prost cu Denzel Washington? Nu? Nici eu! Incep sa cred ca Denzel si-a ales mereu filmele in care joaca cu foarte mare grija. Si le-a ales bine. Este suficient sa va uitati la cele pe care le-am recomandat pana in prezent ca sa intelegeti la ce ma refer: John Q (2002), Inside Man (2006), The Bone Collector (1999), Philadelphia (1993), 2 Guns (2013), Unstoppable (2010), The Book of Eli (2010), Safe House (2012)… un film mai bun ca celalalt. Va recomand sa le vedeti pe toate.

Eu chiar mi-am propus sa vad toate filmele in care a jucat Denzel pana in prezent. Pe majoritatea le-am vazut, desi nu am scris despre toate, dar in urmatoarea luna am de gand sa rezolv si aceasta problema.

Revenind la subiect, Man on Fire (2004) este un alt film pe care ar trebui sa il aveti in vedere. Ca de obicei, Denzel face un rol mare intr-un thriller care are una din temele mele preferate: razbunarea. Daca aveti vreo tangenta cu aceasta tema, va recomand Cele mai bune filme cu si despre razbunare – Partea I si Cele mai bune filme cu si despre razbunare – Partea a II-a.

Povestea: Un val de rapiri a cuprins Mexicul, bagand frica in cetatenii mai bogati, mai ales in parinti. Intr-o perioada de numai sase zile au avut loc 24 de rapiri. Avand in vedere ca amenintarea este in crestere, tot mai multi parinti s-au hotarat sa angajeze bodyguarzi pentru copiii lor.

Acesta este si lui John Creasy, un fost agent/asasin CIA care pare ca a renuntat la viata. Fiind in vizita la un fost coleg de-al lui, John este convins de acesta sa fie bodyguardul lui Lupita Ramos, fiica lui Samuel Ramos (un afacerist local). Desi nu este foarte incantat de idee, el accepta si, cu timpul, incepe sa o indrageasca pe Lupita care ii arata ca viata merita traita. Totul se schimba insa in momentul in care Lupita este rapita.

Desi este ranit grav, John supravietuieste si jura ca toti cei care au avut legatura cu rapirea vor primi un bilet de la el pentru lumea cealalta…

No Responses to “Man on Fire (2004)”

Leave a Reply

Your email address will not be published.