Memento (2000)

Memento (2000) este unul dintre cele mai bune filme psihologice facute vreodata. Un must-see pe care trebuie neaparat sa il vedeti, mai ales daca indragiti genul. Am vazut foarte multe filme la viata viata mea dar niciunul nu se poate compara cu acesta. Pe langa faptul ca subiectul este genial si nou pentru ca nu mai aveti ocazia sa vedeti ceva asemanator in alta parte, Memento introduce si un alt mod de a vedea un film. La ce ma refer? La faptul ca actiunea se desfasoare in ordinea inversa a intamplarii lor.

Cum adica ordine inversa? Adica se incepe cu finalul si se porneste de acolo inapoi. Interesant, nu-i asa? Asa m-am gandit si eu. Plus ca pe langa aceasta modalitate neimaintalnita pana prezent mai avem si un subiect foarte interesant. Guy Pearce joaca perfect in rolul lui Leonard iar filmul a fost nominalizat la doua premii Oscar si are nota 8.6/10 pe imdb (ocupa locul 37 in top 250 cele mai bune filme).

Subiectul? Ei bine, nu pot sa va dau prea multe detalii pentru ca nu vreau sa-i stric farmecul. Tot ce pot sa va spun este ca un barbat il cauta pe ucigasul sotiei lui. Partea mai complicata este ca el are o anumita conditie. Ce fel de conditie? Nu are memorie pe termen scurt. Isi aduce aminte cine este si ce poate sa faca dar de la un anumit punct din viata lui nu isi mai aduce aminte nimic. In fiecare zi are nevoie de un sistem pentru a-si aduce aminte ce trebuie sa faca iar asta, dupa cum v-ati dat seama, ii ingreuneaza foarte tare misiunea.

Va reusi Leonard sa prinda criminalul? Ramane sa aflati singuri…

No Responses to “Memento (2000)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *