Red Dragon (2002)

Red Dragon (2002) este un alt film psihologic despre care, cumva, am uitat sa scriu. Imediat dupa ce am vazut The Silence of the Lambs (1991) am stiut ca trebuie sa vad toata seria. Asa ca nu am stat foarte mult pe ganduri si, intr-o noapte, am avut placerea sa vad cateva filme foarte bune pe care ar trebui sa le aveti in vedere. Si chiar traiam cu ideea ca vi le-am recomandat. Nu mai conteaza pentru ca am de gand sa repar aceasta greseala.

Red Dragon, o nuvela scrisa de Thomas Harris, a fost publicata pentru prima data in 1981. Personajul principal al acestei carti era Dr. Hannibal Lecter, un psihiatru foarte inteligent cu o pasiune mare pentru gastronomie. Banuiesc ca stiti la ce ma refer. In caz ca nu, doctorul nostru preferat mai era, in timpul liber, si un criminal in serie/canibal. Nuvela a fost adaptata in doua filme – Manhunter (1986 – trebuie sa-l vad) si recomandarea de astazi Red Dragon (2002).

Povestea: Dupa ce abia a reusit sa scape cu viata in tentativa lui reusita de a prinde un criminal in serie/canibal (Hannibal), agentul FBI Will Graham este chemat din nou la datorie. Misiunea? Prinderea unui alt psihopat. De aceasta data, criminalul in serie, numit de autoritati “The Tooth Fairy/Zana Maseluta”, are un mod mai aparte de a ucide. Pe scurt, acesta omoara o familie la fiecare luna plina. Nimeni nu stie de ce, nimeni nu isi poate da seama cum alege victimile. Evident, timpul trece si o a treia familie urmeaza sa fie ucisa. Doar Will poate descoperi modul de operare al acestui criminal.

Problema? Will are nevoie de ajutor… Da, are nevoie de ajutoru lui Hannibal Lecter si daca il cunoasteti cat de putin stiti ca lucrurile o sa complice foarte mult…

No Responses to “Red Dragon (2002)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *