The Silence of the Lambs (1991)

Unul dintre cele mai bune filme psihologice. Imi aduc aminte ca am vazut acest film acum foarte multi ani. Pe atunci, nu am inteles foarte multe din el dar tin minte ca aproape nimeni nu il intelegea si mai toti se fereau de el numindu-l “o porcarie”. Ei bine, “Silence of the lambs” nu este pentru oricine. Cei slabi de inger sau care nu sunt pasionati de psihologie ar face bine sa se fereasca de un astfel de film. Nu o sa-l intelegeti. Pe de alta parte, cei pasionati de psihologie au foarte multe de invatat de aici. Jodie Foster si Anthony Hopkins sunt magistrali. Ar trebui studiati de toti cei care vor sa devina actori.

Filmul trateaza subiectul unui criminal in serie, Dr. Hannibal Lecter, canibal pe langa toate. Un maestru in psihologie si manipulare, doctorul este prins dar nu inainte de a comite foarte multe crime greu de explicat pentru majoritatea oamenilor obisnuiti. Spunea cineva ca prea multa inteligenta strica. In orice caz, dupa opt ani de captivitate, serviciile dr. Hannibal sunt din nou necesare. Un nou criminal in serie isi face din cap in SUA si doar el poate avea raspunsurile necesare pentru a-l putea prinde.

Pentru a afla aceste raspunsuri, tanara agent FBI Clarice Sterling (Jodie Foster) primeste dificila misiune de a vorbi cu Hannibal, o misiune care ii va schimba pentru totdeauna viata…

No Responses to “The Silence of the Lambs (1991)”

Leave a Reply

Your email address will not be published.