Taken (2008)

Desi sunt mai mult ca sigur ca ati vazut acest film cel putin o data, fiind la tema “cele mai bune filme cu si despre razbunare“, trebuia sa il recomand. Curios cum n-am facut asta pana acum, avand in vedere si faptul ca am scris despre Taken 2 (2012), un sequel bunicel, dar care nu se compara cu povestea originala. Evident, daca chiar ati avut ghinionul de nu a auzi nimic despre acest thriller, va recomand sa il cautati/vedeti.

Povestea: Kim, o adolescenta de 17 ani, este mandria si bucuria tatalui ei, Bryan Mills (Liam Neeson). Bryan, un agent CIA foarte eficient, s-a retras din activitate tocmai pentru a fi mai aproape de fiica lui. Numai ca fix in momentul in care se apropia tot mai mult de ea, Kim are o idee geniala: sa plece in Paris cu cea mai buna prietena a ei.

Desi nu este foarte incantat de idee la inceput, Bryan este convins intr-un final de fiica lui sa o lase in excursie. Din pacate pentru ea, mai multi membri ai mafiei albaneze o rapesc, dar nu inainte ca ea sa reuseasca sa vorbeasca cu tatal ei la telefon si sa ii dea cateva detalii despre rapitori. Si de aici incepe distractia…

Leave a Reply

Your email address will not be published.