The Score (2001)

Mi-am adus aminte de un alt film psihologic foarte bun, The Score (2001). L-am vazut acum vreo 11 ani, pe vremea cand imi placeau astfel de filme dar nu stiam in ce categorie sa le plasez. Vremurile s-au mai schimbat intre timp si am creat o categorie la care lucrez intens de cateva luni. Sper sa o aduc in curand la un “nivel inalt” si sa fie cat mai cuprinzatoare in ceea ce priveste recomandarea de filme psihologice care merita vazute. Revenind la film, Robert De Niro si Edward Norton joaca perfect in The Score. Este o adevarata placere sa-i vezi pe cei doi jucand impreuna.

Nu cred ca mai are rost sa va spun ca filmul este total imprevizibil si ca merita sa-l vedeti, nu? Eu chiar ma gandesc serios sa-l revad zilele acestea.

Povestea: Dupa foarte multi ani de succes in lumea infractorilor, Nick Wells (Robert De Niro) este in sfirsit pregatit sa se retraga la o viata mai linistita de care sa se bucure impreuna cu iubita lui, Diane (Angela Bassett). Problema: Fostul lui colaborator de “afaceri”, Max (Marlon Brando), are alte planuri pentru el, o ultima lovita. Pentru aceasta lovitura insa, Nick trebuie sa-si incalce doua reguli:
1. Sa lucreze singur
2. Sa nu fure in orasul in care locuieste

Cine este partenerul lui pentru aceasta lovitura? Jack Teller (Edward Norton), un hot tanar, talentat si foarte nerabdator sa puna mana pe prada. Bineinteles, “misiunea” lor nu merge chiar asa cum si-au imaginat si, pe parcurs, apar mici surprize…

)

One Response to “The Score (2001)”
  1. Rica Aurel March 17, 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *