Wolf Warrior 2 (2017)

In momentul in care am scris articolul Box Office: Top 10 Filme din 2017, am fost destul de surprins sa vad ca un film chinezesc se afla in topul incasarilor mondiale la box-office-ul de anul trecut. Ba mai mult, acest film se situa pe pozitia a sasea din top la sfirsitul anului. Fiind curios sa vad de ce oamenii (majoritatea chinezi) au dat atat de multi bani pentru a vedea acest film, m-am hotarat si eu sa il vad.

Concluzia? Mai bine faceam altceva…

Pe scurt, Wolf Warrior 2 (2017) este o productie plina de clisee si extrem, dar extrem de stupida. Pana si filmele low-budget facute de americani in anii ’90 mi se par mai interesante. Ultimul Die Hard, cel lansat in 2013 este cu cateva clase peste aceasta poveste. Si da, stiu ca acel film a fost prost.

Ma gandesc cu regret la filmele chinezesti de succes din anii ’70-’80, cele in care juca Jackie Chan. Nu cred ca o sa mai vedem vreodata astfel de filme.

Povestea: O revolutie are loc intr-un stat african. Avand in vedere ca foarte multi chinezi sunt in statul respectiv si ca armata lor nu poate interveni, un fost militar chinez se “hotaraste” sa salveze un cetatean foarte important din China. Si de aici toate cliseele pe care le-ati vazut in filmele din anii ’90, plus o doza destul de mare de propaganda chineza.

O mare pierdere de timp…

One Response to “Wolf Warrior 2 (2017)”
  1. Inchirieri auto Bucuresti January 13, 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *