TIFF lanseaza Full Moon Script Contest

Creatorii de film de gen au o noua platforma de lansare pentru proiectele lor, in cadrul Festivalului International de Film Transilvania (23 iulie – 1 august 2021). TIFF lanseaza, la cea de-a 20-a editie, Full Moon Script Contest, un concurs dedicat scenariilor horror, fantasy, thriller si comediilor negre, fie ca sunt proiecte de lungmetraj sau episoade pilot pentru seriale si miniserii. Inscrierile au loc pana pe 20 iunie si se pot face completand acest formular: tiff.ro/content/inscrieri-full-moon-script-contest.

Deși se află în topul preferințelor publicului larg, filmele de gen reprezintă încă un teritoriu puțin explorat în cinema-ul românesc. Prin intermediul Full Moon Script Contest, TIFF își propune să încurajeze scrierea de astfel de scenarii, oferindu-le autorilor vizibilitate și șansa de a întâlni potențiali parteneri – un pas înainte în concretizarea lor ca producții. Filmele de gen au avut dintotdeauna un loc special în programul TIFF, în secțiuni ca No Limit, Shadows sau Midnight Delirium. Echipa TIFF este cea care organizează și Festivalul de Film Horror & Fantastic Lună Plină (Full Moon Horror & Fantasy Film Festival) de la Biertan, eveniment care și-a câștigat un public fidel în cei nouă ani de la lansare.

La Full Moon Script Contest se pot inscrie atat scenaristii experimentati, cat si cei aflați la debut, din Romania, cu varste peste 18 ani. Scenariile, scrise obligatoriu in limba romana, trebuie sa se incadreze intr-unul dintre cele patru genuri: horror, fantasy, thriller si comedie neagra. Un aplicant poate participa cu un singur proiect la fiecare dintre cele doua categorii – lungmetraj si episod pilot de serial/miniserie.

Pana pe 15 iulie, juriul Full Moon Script Contest, format din trei specialisti din industria filmului, va selecta cele opt proiecte care merg in etapa finala: 5 scenarii de lungmetraj si 3 de seriale/ mini-serii. Finalistii vor fi invitati la TIFF 2021, unde isi vor putea susține proiectele in fata producatorilor, regizorilor si reprezentanților platformelor de streaming, cu scopul de a gasi parteneri pentru productia scenariilor pe care le semneaza.

Doua dintre scenariile finaliste, cel mai bun din fiecare categorie, vor fi recompensate cu cate un premiu in valoare de 1.500 de euro, in urma votului juriului. Numele scenaristilor premiati vor fi anuntate la Gala de inchidere TIFF 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *