„TRENUL REGAL” pe marile ecrane

Documentarul „Trenul regal”, in regia baronului Johannes von Holzhausen, va avea astazi premiera oficiala in Romania.

Lungmetrajul, o productie Navigator Film Austria in co-productie cu HiFilm Productions si Televiziunea Romana, va rula in Bucuresti (Cinema Elvire Popesco, Cinema Europa, Cinema Muzeul Taranului, Happy Cinema), Bistrita (Centrul Cultural Dacia), Barlad (Cinema Victoria Cityplex), Botosani (Happy Cinema), Cluj-Napoca (Cinema Victoria), Constanta (Cinema „Jean Constantin”), Craiova (Cinema Patria), Focsani (Sala Balada), Odobesti (Casa de Cultura), Iasi (Cinema Ateneu), Sibiu (Cine Gold, Cinema Arta), Sfantu Gheorghe (Cinema Arta Cityplex), Slobozia (Casa de Cultura), Toplita (Cinema 3D Calimani), Targu Mures (Cinema Arta). 

Majestatea Sa Margareta este “Custodele Coroanei” unei monarhii apuse. Majestatea Sa face lobby pentru recunoașterea prin Constituția României a anteriorului statut regal al membrilor familiei sale.

Piesa de rezistență este “Trenul regal”, o călătorie anuală ce se desfășoară pe trasee care ating regiuni îndepărtate ale României, și care îi permite Majestății Sale Margareta și soțului său, ASR Principele Radu, să intre în contact cu români iubitori ai monarhiei. În paralel cu înaintarea trenului, îl urmărim pe arhivarul Adrian Buga, care caută, conservă și combină materiale provenite din epoca regalității, care ascultă poveștile celor ce știu să evoce România de odinioară.

„Trenul regal” prezintă publicului implicarea instituției Casei Regale în viața socială și culturală a României.

Majestatea Sa Margareta este Președintele Fundației Regale Margareta a României, al Societății Naționale de Cruce Roșie din România, al Asociației pentru Dezvoltare Durabilă Săvârșin și președinte de onoare al Fundației Atletismului Românesc.

Din distributia documentarului fac parte Majestatea Sa Margareta, ASR Principele Radu, ASR Principesa Maria a Romaniei dar si istoricul, criticul de arta si consilierul Casei Regale, Adrian Buga. Scenariul este semnat de Johannes Holzhausen si Constantin Wulff, directorul de imagine este Joerg Burger, de sunet s-a ocupat Vlad Voinescu in timp ce montajul a fost realizat de Dieter Pichler. Filmul este produs de Johannes Rosenberger, Johannes Holzhausen, Constantin Wulff si coprodus de Ada Solomon și Diana Paroiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *