Un om la locul lui: Premiera – 23 Noiembrie

“Un om la locul lui” / “A Decent Man”, din distributia caruia fac parte Bogdan Dumitrache, Ada Gales, Madalina Constantin si Adrian Titieni, va fi lansat in cinematografele din Romania pe 23 Noiembrie.

Petru (Bogdan Dumitrache), personajul principal al debutului in lungmetraj semnat de Hadrian Marcu, “Un om la locul lui” / “A Decent Man”, se află în fața unei alegeri dificile. El caută calea onorabilă de ieșire dintr-un triunghi amoros care se zgâlțâie din toate laturile. Viitoarea soție este însărcinată, iar fosta iubită a suferit un accident înfiorător. Află ce alege Petru din 23 noiembrie, la cinema. Filmul este o adaptare a romanului “Firesc”, de Petru Cimpoeșu.

Petru are 38 de ani, este inginer de foraj într-o companie multinațională şi îşi petrece mare parte din timp izolat pe un șantier. Petru ține restul lumii la distanță și nu își dă voie să viseze. Cel mai dificil lucru pentru el este să facă o alegere. Laura (Ada Galeș), viitoarea soție, alături de care așteaptă un copil, visează la un mariaj ca-n reviste, în timp ce Sonia (Mădălina Constantin), colega lui și fosta iubită, căsătorită, suferă un accident grav de muncă. Petru nu reușește să se împace cu gândul că noua sa viață abia începe, în timp ce a Soniei pare a se fi sfârșit. Astfel, el își asumă riscul de a căuta un echilibru imposibil între cele două femei.

Bogdan Dumitrache a absolvit Academia de Teatru si Film in 1999. A debutat ca actor pe scena teatrului “Constantin Nottara” din Bucuresti in anul 2000, dar a renuntat repede la teatru in favoarea filmului. A jucat in filme ca: Trafic”, “Moartea domnului Lazarescu”, “Cum mi-am petrecut sfirsitul lumii”, “Sieranevada”, “Din dragoste, cu cele mai bune intentii”, “Marita” sau Pororoca”.

Bogdan a castigat aprecierea criticilor pentru rolul lui Alex din filmul “Din dragoste, cu cele mai bune intentii”, pentru care a primit Leopardul de Aur la Festivalul International de Film de la Locarno în 2011. Acelasi an ii aduce Premiul GOPO pentru rolul Laurian Hasiu “Leu” din filmul “Portretul luptatorului la tinerete”. Rolul din “Pororoca” i-a adus premiul pentru cel mai bun actor in cadrul Festivalului International de Film de la San Sebastian in 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *