V for Vendetta (2005)

Ati vazut filmul Equilibrium? Bun. Atunci este cazul sa continuam cu aventura noastra in lumea celor mai bune SF-uri pe care am avut onoarea sa le vad. Urmatorul film: V for Vendetta (2005).

V for Vendetta este un film absolut genial/incredibil/magnific…nu am cuvinte sa descriu cat de mult imi place acest SF. Se vede ca este facut de englezi. Americanii mai au multe de invatat pana sa ajunga sa faca astfel de capodopere.

Povestea filmului: Intr-un viitor dezastruos, Anglia este atacata de mai multi teroristi care “dau drumul” unui virus ce omoara peste 100.000 de oameni… sau cel putin aceasta a fost varianta oficiala. In orice caz, Adam Sutler, conducatorul Partidului Conservator, profita de aceasta ocazie si, prin ideile lui extremiste, ajunge Inalt Cancelar al Angliei. Functia, evident, a fost creata din frica si speranta ca acele atacuri nu vor mai avea loc dar ceea ce nimeni nu a inteles a fost faptul ca toate drepturile si libertatile cetateanului urmau sa fie inlocuite de cenzori si limitari.

Astfel, intr-o dictatura aproape perfecta, singura sansa a Angliei este V, un personaj foarte misterios, un om care stie multe secrete ale Guvernului, un om care vrea sa schimbe soarta unei popor prea speriat ca sa mai faca ceva…

One Response to “V for Vendetta (2005)”
  1. KONG September 7, 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *