Hombre (1967)

Filmul acesta trebuie sa fie unul dintre cele mai bune filme western. Filmul acesta trebuie sa fie la fel de bun ca celalalte pe care le-am vazut pana acum. Filmul acesta trebuie sa imi placa! Ei bine, nu pot sa spun ca mi-a placut dar mi se pare de departe unul dintre cele mai realiste western-uri facute vreodata. Stiti voi vorba aceea, viata bate filmul iar Hombre (1967) bate orice fel de idee pe care am avut-o pana acum despre Vestul Salbatic. De ce? Pentru ca ne prezinta o alta parte a vietii de atunci, o realitate crunta si dura.

Si pe langa toate acestea, Paul Newman face un rol de neuitat in care ne prezinta anti-eroul perfect. O sa-l urati pe tot parcursul filmul, o sa-l iubiti la final. Nu ma intrebati de ce. Va trebuie sa aflati singuri.

Povestea: John “Hombre” Russell (Paul Newman) este un alb crescut de indieni intr-o rezervatie de-a lor si mai tarziu de catre un alt alb intr-un oras din apropiere. Dupa ce creste, John se decide sa se intoarca la cei pe care ii considera adevarata lui familie. Asta pana in momentul in care este informat de faptul ca batranul care l-a crescut o perioada i-a lasat mostenire o casa.

Pentru ca nu are ce sa faca cu ea, decide sa o vanda si sa se intoarca inapoi in rezervatie. Din pacate pentru el si alti pasageri ai unei diligente, mai multi hoti au alte planuri in legatura cu calatoria lor. Culmea, exact cei care nu l-au suportat pe parcursul calatoriei si l-au trimis sa stea in afara diligentei acum depind de el pentru a supravietui. Ce se va intampla cu ei? Stiti ce aveti de facut…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *