The Good, the Bad and the Ugly (1966)

The Good, the Bad and the Ugly (1966) – o opera de arta, probabil cel mai bun film al lui Sergio Leone si unul dintre cele mai bune western-uri facute vreodata. Printre altele, ocupa locul 6 in Top 250 imdb cele mai bune filme. Dupa For a Few Dollars More (1965), Clint Eastwood si Lee van Cleef se reunesc pentru un film si mai bun ca precedent, desi nu credeam ca este posibil. Iubitorii genului (si nu numai) trebuie sa vada aceasta opera de arta.

Personajele: Blondie (Blondul/The Good/Clint Eastwood) este un vanator de recompense care incearca sa castige un ban in plus. Angel Eyes (The Bad/Lee van Cleef) este un asasin platit care intotdeauna isi duce misiunea la bun sfirsit atat timp cat este platit pentru ea. Tuco (The Ugly) este un criminal cautat care incearca sa-si pazeasca propria piele.

Povestea: Tuco si Blondie au un parteneriat prin care cei doi castiga bani de pe urma recompensei pusa pe capul lui Tuco. In momentul in care Blondie renunta la intelegere, Tuco porneste pe urmele lui si incearca sa-l omoare. In aceasta incurcatura, cei doi au sansa sa dea peste o caruta plina cu cadavre si un singur supravietuitor, Carson. De la Carson ei afla ca el si alti oameni au ingropat o comoara intr-un cimitir. Problema? Tuco afla numele citimirului in timp ce Blondie aude numele de pe mormantul in care erau ingropat aurul.

Numai ca pe urmele lui Carson mai era cineva, Angel Eyes…

No Responses to “The Good, the Bad and the Ugly (1966)”

Leave a Reply

Your email address will not be published.