Win It All, noul film despre jocuri de noroc

Chiar dacă jocurile de noroc, pokerul şi lumea cazinourilor online sunt elemente care apar în multe producţii cinematografice de la Hollywood, nu se întâmplă prea des să primim o astfel de abordare centrată pe joc, aşa cum este în noul film Win It All (Câştigă totul – traducere în limba română), lansat în acest an şi disponibil online spre vizionare în orice moment pe platforma plătită Netflix, disponibilă mai nou şi utilizatorilor români.

Pe diverse website-uri, Win It All se remarcă prin recenzii destul de bune şi voturi pozitive. Pe IMDb, “cota” este 6,3 din 10, rezultată în urma a 4526 de voturi exprimate de cei ce au vizionat producţia cinematografică.

Filmul se concentrează pe Eddie Garrett (Jake Johnson, cunoscut pentru apariţia sa în comedia New Girl), un pasionat al jocurilor de noroc al cărui loc de muncă “de zi” presupune parcarea automobilelor la Wrigley Field din Chicago. Acesta este genul care mereu pierde bani la jocuri, însă lucrurile se schimbă după ce îi face o favoare unui prieten, Michael (Jose Antonio Garcia), căruia îi păstrează o geantă pe perioada în care el se află la închisoare.

Între raţiune şi tentaţia de câştig rapid

Fiind un jucător cu ceva probleme de echilibru, personajul principal din film nu rezistă să nu se folosească de bani şi, evident, îi risipeşte la jocuri de noroc. Pasionaţii de astfel de jocuri ştiu că uneori tentaţia este mare, dar nevoia de raţionament este foarte importantă. Jucaţi la Blackjack, poker sau ruletă, banii riscaţi trebuie consideraţi mai degrabă o cheltuială pentru divertisment, o plată pentru distracţie. Câştigul nu este niciodată sigur, doar divertismentul este garantat în joc.

Eddie Garrett se confruntă mai departe cu o mare problemă, căci prietenul său este eliberat şi îşi doreşte desigur geanta… iar el trebuie să facă în aşa fel încât să recupereze banii pe care i-a pierdut… Regizorul Joe Swanberg oferă filmului o privire deosebită asupra modului în care funcţionează scena jocurilor de noroc subterane. Filmul are meritul de a intra în partea psihologică a personajului, îi prezintă opţiunile, tentaţiile, nevoile, pasiunea care trece dincolo de raţional.

Un film plăcut, un nou film despre jocuri de noroc, Win It All poate fi considerat şi un film… educativ, dincolo de tensiunea pe care o arată, de partea de acţiune şi psihologie. Pasionaţilor de jocuri le este prezentat un mediu în care decizia personală face deosebirea între dramă şi distracţie reuşită. “Învăţămintele” pot fi de folos astfel atât celor ce joacă în mediul tradiţional, cât şi celor care preferă jocurile de noroc pe internet.

One Response to “Win It All, noul film despre jocuri de noroc”
  1. Inchirieri auto Bucuresti November 28, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *