Comentam cu numele sau cu keyword?

Seria de Guest Post-uri continua. De data aceasta un articol scris de Reclame TV.
_______________
Zilnic citesc zeci de bloguri si daca gasesc un articol interesant las un comentariu. Cum blogurile pe care le urmaresc scriu doar articole interesante, se intampla de multe ori ca numarul comentariilor pe care le las sa fie direct proportional cu numarul blogurilor citite.

N-am sa fac o lista cu regulile de bun simt pe care trebuie sa le respecte fiecare atunci cand lasa un comentariu pe blog. N-am sa reamintesc faptul ca daca ai o opinie diferita vis-a-vis de un subiect sau un comentariu de pe un blog trebuie sa o sustii cu argumente, folosind un limbaj civilizat. N-am sa vorbesc aici nici de comentatorii gen: „fain articol”, „am scris si eu despre asta”, „interesant, am sa mai intru pe blogul tau”…

Decat sa va faceti de ras postand astfel de comentarii sau mai rau, intrand in spam, mai bine folositi cu incredere butoanele de Like sau Share. Toate aceste reguli de bun simt ar trebui sa le stiti si sa le aplicati, asa ca nu mai dezvolt. In acest articol vreau sa tratez o problema mai delicata: Cum comentam pe bloguri, cu numele sau cu keyword?


La aceasta intrebare parerile sunt impartite si de aceea cand intru pe un blog nou si vreau sa comentez, prima data caut sa vad daca exista astfel de restrictie.Unele bloguri au „regulament”, in altele iti dai seama cand citesti comentariile si vezi ca toti au semnat cu numele adevarat.
Cum scriam si la inceputul acestui articol, comentez zilnic pe zeci de bloguri, pe unele cu keyword, pe altele cu numele meu.

Unii zic ca este mai „profi” sa comentezi cu numele adevarat si ca astfel iti construiesti imaginea de brand personal. Altii sustin ca te ajuta pentru o mai buna pozitionare in cautarile pe google daca comentezi cu keyword.

De obicei cand cineva intra si comenteaza pe un blog si la nume trece „Ionescu”, daca comentariul este bun unii vor fi tentati probabil sa vada ce blog are Ionescu si ce subiecte trateaza pe el. Daca un comentator se semneaza cu „filme online” vor da click pe linkul lui doar cei targetati, adica doar acele persoane care sunt intr-adevar interesate de filme.

Comentariile pe bloguri, atata timp cat sunt in limita bunului simt, la subiect si argumentate indiferent daca semnezi cu numele sau cu un keyword iti pot aduce trafic. Personal am ales ambele variante atunci cand las comentarii pe bloguri. Voi cum va semnati?

19 Responses to “Comentam cu numele sau cu keyword?”
 1. Mihai Motrescu March 5, 2011
 2. Refuzake March 5, 2011
  • admin March 6, 2011
 3. Alter Ego Blog March 5, 2011
 4. Pato Basil March 5, 2011
 5. Vlad March 5, 2011
  • admin March 6, 2011
 6. Natural March 5, 2011
 7. Glappy March 5, 2011
 8. GiacomO March 5, 2011
 9. TzatzaDeSB March 5, 2011
 10. Reclame Tv March 5, 2011
  • alexandrescudaniela March 5, 2011
  • GiacomO March 6, 2011
 11. alexandrescudaniela March 5, 2011
 12. Nice March 6, 2011
 13. cristi March 6, 2011
 14. analfabetul June 16, 2011
 15. Maria January 21, 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *