Fericirea vine din interior

Vine un anumit moment in viata in care iti dai seama ca esti inconjurat de superficialitate. Vine un anumit moment in care realizeazi ca, la fel ca si ceilalti din jurul tau, te-ai chinuit foarte multi ani sa fii la fel ca restul lumii, sa fii acceptat, placut, iubit, respectat. Si dupa foarte multi ani in care, in mintea ta, ai luptat pentru toate aceste lucruri, iti dai seama ca nu ai facut absolut nimic sa iesi in evidenta. Ai fost superficial, te-ai limitat la lucruri superficiale.

Nu poti cumpara iubirea, nu poti cumpara respectul sau acceptarea. Ai fost mintit. Ai vrut ceva, dar ai facut tot posibilul ca sa nu obtii ceea iti doreai. Culmea, cu cat vrei mai mult un lucru, cu atat esti mai departe de a-l obtine. Respectul se castiga, acceptarea vine dupa ce ai castigat un anumit respect, iubirea vine de abia dupa ce ai invatat sa te iubesti si sa te accepti asa cum esti. Tocmai de aceea dezvoltarea personala ar trebui sa fie principalul tau obiectiv.

Oamenii nu o sa te aprecieze niciodata pentru ceea ce esti. Oamenii te caracterizeaza mai tot timpul pentru imaginea pe care ti-o creezi. Ce inseamna asta? Inseamna ca tot ceea iti doresti in viata vine dupa un efort sustinut, vine dupa ani de munca si greutati. Nimic nu e gratis.

Fericirea vine din interior. Vrei sa fii fericit? Perfect. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa inveti sa traiesti cu tine insuti, sa inveti sa traiesti singur, sa fii multumumit de ceea ce esti, sa fii cu zambetul cu buze pentru ca stii ca ti-ai trait viata fara sa ai regrete. Cum poti sa faci aceste lucruri? Gaseste-ti vocatia, indeplineste-ti visele, invata lucruri noi, citeste cat mai multe carti cu putinta, viseaza, calatoreste, incearca un restaurant nou, fa-ti prieteni noi, mergi la concertele trupelor tale preferate, incearca o mancare noua, invata sa canti la un instrument, fa sport, inoata, incearca un sport extrem, fa o plimbare in natura.

Bucura-te de tot ceea ce ai in jur! Viata e prea scurta ca sa ti-o irosesti fiind trist sau dezamagit. Traieste!

life

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *