Nu neglijati ingrijirea personala

Se spune ca paza buna trece primejdia rea… Este o vorba din batrani pe incerc sa o respect pe cat mai mult posibil. Problema este ca si eu, la fel ca multi altii, a trebuit sa o invat pe calea cea grea. Nu stiu exact de ce, dar omul nu invata anumite lucruri decat dupa ce trece prin cateva probleme (uneori prea multe). Probabil este o trasatura a noastra, sa invatam prin durere.

La ce ma refer? La foarte multe detalii pe care nu le bagam niciodata in seama. Exemple? Ne uitam in oglindam si observam ce par frumos avem. Dupa care il spalam cu tot felul de porcarii, care contin Dumnezeu stie ce chimicale, folosim tot felul de produse toxice (gel, spuma etc) si ne stresam mereu. Cativa ani dupa acest “tratament”, parul incepe sa cada si ne intrebam de ce. De ce? Pentru ca nu am avut grija de el. Pentru ca am crezut ca putem sa folosim
tot felul de porcarii si ca nu o sa se ni intample nimic rau.

Ne uitam in oglinda si observam ce dantura frumoasa avem. Dupa care mancam tot felul de porcarii (mai ales dulciuri), bem tot felul de sucuri, spalam dintii rar si cu tot felul paste care nu sunt bune de nimic, si mergem la dentist “din an in Pasti”. Cativa ani dupa acest “tratament”, incepem sa avem probleme cu dintii. Evident, ca sa rezolvam problema (facuta ghici de cine), mergem la dentist si dam o gramada de bani ca sa scapam de durere. De ce? Pentru ca nu am avut grija de ei.

Am vazut foarte multe cazuri de genul. Sunt sigur ca ati vazut si voi. Si cu toate ca stim sau banuim ce ni s-ar putea intampla daca nu avem grija de noi, de cele mai multe ori nu facem nimic ca sa prevenim probleme de care am auzit in avans.

Ce ar trebui sa intelegeti din tot ceea ce v-am zis? Ar trebui sa aveti multa grija de voi. Ingrijirea personala nu trebuie neglijata! Folositi produse care nu contin tot felul de chimicale, mancati sanatos, faceti-va analizele mai des, spalati-va foarte des pe dinti, vizitati medicul stomatolog de cateva ori pe an, aveti grija sa aratati cat mai bine si mai sanatos cu putinta. Puteti sa preveniti foarte multe probleme. Nu va ignorati corpul!

oral-b-dus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *