Poker – Cateva sfaturi

Singurul joc de noroc care m-a atras vreodata este poker-ul. Bine, vorba fie “joc de noroc” pentru ca nu este intotdeauna cazul. Vorba aceea, “norocul incepatorului”, se rezuma de obicei la jucatorii care habar nu au sa joace. Am patit-o de o mie de ori.

Daca vreti sa jucati si sa castigati la poker (Texas Holdem), trebuie sa aveti in vedere urmatoarele lucruri:

1. Matematica/probabilitati – fara ceva cunostinte de matematica nu prea aveti sanse sa castigati la poker…cel putin nu la nivel inalt.
2. Psihologie – desi se poate folosi si la pokerul online, psihologia este obligatorie la o masa de poker. De foarte multe ori am vazut jucatori buni batuti cu propiile lor arme de oameni care puteau sa ghiceasca absolut orice miscare de-a lor
3. Teoria jocului – nu aveti cum sa castigati daca nu stiti tot ce tine despre acest joc. Va recomand sa cititi foarte bine regulile si orice carte din domeniu care va cade in mana. Aveti foarte multe lucruri interesante de invatat

Daca ati reusit sa stapaniti cele trei domenii, aveti in vedere si cateva lucruri pe care le-am invatat din propria experienta:
– nu jucati niciodata nervosi, suparati, tristi, bucurosi. Vorbesc serios. Nu este loc de emotii in jocul de poker. Orice emotie poate si va fi folosita impotriva dumneavoastra. Nici nu vreau sa imi aduc aminte de cate ori ma enerva cate cineva si ajungeam sa pierd toti banii, stupid, intr-un all-in.
Daca sunteti intr-o pasa proasta va recomand sa va retrageti. Nu este nici o rusine. Exista zile bune si zile proaste. Trebuie sa fiti suficient de concentrati incat sa va dati seama in ce fel de zi va aflati.
– de foarte multe ori aveam impresia ca toata lumea joaca la bluff. Sa nu intrati niciodata in joc cu presupunerea aceasta! O sa va distruga. Nu va subestimati niciodata adversarul. Este mai bine sa plecati de la ideea ca cel cu care jucati are o mana mai buna. O sa fiti mult mai atenti asa.
– niciodata sa nu jucati pe mize mari daca nu aveti experienta. Absolut niciodata! Jucati pe mize mici si incercati sa invatati cat mai multe lucruri. O sa va ajute pe viitor.
– evitati all-in-urile. Sunt foarte riscante si, mai ales la inceput, aveti sanse mari sa va pierdeti toti banii intr-un timp foarte scurt.
– evitati jocul head-to-head, mai ales daca jucati online. Sunt foarte multi jucatori care cauta incepatori ca sa-i curete rapid de bani. Unii traiesc numai din asta, asa ca aveti grija.

Alte lucruri nu imi mai vin in cap. Daca aveti si voi sfaturi, va rog, lasati-le intr-un comentariu. Succes la mese!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *