Schimbam lucrurile impreuna

Imagineaza-ti urmatorul scenariu. Te trezesti pe la ora 7:00 – 7.30. Dupa “ritualul” de dimineata (dus, mancare, imbracat – sau amani ora de trezire, mai dormi 10 minute, amani iar ora de trezire, telefonul suna iar, “hai, ca iar intarzii…”), te duci cu pasi repezi spre masina si pornesti la drum. Este o noua zi normala de munca.

Nu treci doar tu prin acest scenariu. Trec si ceilalti participanti la trafic. Pentru ca da, toti trebuie sa ajungem la munca. Si, evident, traficul este aglomerat, toata lumea se grabeste, toti conduc de parca ar fi sfarsitul lumii. Si dupa vreo 30 de minute de stat in trafic (in cel mai rau caz, in Brasov), ajungi la munca.

9-10 ore mai tarziu, dupa ce treci prin aceleasi povesti pe care le-ai mai trait la munca (telenovele, certuri, lupte pentru posturi mai bune, clienti de toate felurile, colegi de toate felurile), te intorci acasa si poate se intampla sa te intrebi: “De ce? Pentru ce? Toate astea pentru doua week-end-uri in care pot sa simt ca traiesc?”

Sunt intrebari legitime, bineinteles, dar viata nu ar trebui sa se rezume la rutina. Viata ar trebui traita!

Stiu ca parca totul pare mult mai usor atunci cand accepti lucrurile asa cum sunt… sau le schimbi pe cele care te deranjeaza. Poti sa te plangi de cat de neingrijit este locul tau preferat din oras sau poti sa faci ceva in privinta aceasta, nu-i asa? Si, uneori, daca esti suficient de atent, poti sa observi ca se intampla lucruri frumoase in jurul tau sau ca cineva deja s-a gandit sa faca ceva in privinta locurilor neingrijite despre care vorbeam mai sus.

Mereu am crezut ca ar trebui sa avem grija de locurile care ne fac sa ne simtim mai bine. Ar trebui sa le ingrijim, ar trebui sa le curatam, sa ne asiguram ca toata lumea se poate bucura de ele fara gunoaie. Treceam intr-o zi prin padure, ma plimbam prin aer liber si am fost dezamagit de gunoaiele care imi apareau in cale. “Ce oameni! Nu sunt in stare sa mentina curat, un loc asa de frumos.” Apoi mi-am dat seama ca as putea sa fac chiar eu ceva in privinta asta.

As putea sa accept ca unii oameni sunt asa cum sunt si as putea chiar eu sa curat locul care imi da mereu o stare de bine. Pentru ca putem oricand sa facem o diferenta. Schimbarea porneste de la noi. Poate va aduceti aminte de vorba “omul sfinteste locul”. Nu?!

O modalitate prin care poti sa te implici si sa schimbi lucrurile este campania Cif Curata Romania, organizata de Cif.

Caravana Cif va ajunge si anul acesta in patru orase din Romania: Iasi, Sinaia, Oradea si Drobeta Turnu-Severin, unde va curata locurile de intalnire ale oamenilor; locuri care de-a lungul timpului si-au pierdut din stralucire.

Inscrierile pentru Oradea si Drobeta Turnu-Severin sunt inca deschise, trebuie sa intrati aici: https://bit.ly/2ujeFip, sa va inscrieti si astfel va platiti calatoria prin curatenie.

Daca esti din Sinaia, alatura-te ca voluntar si hai sa ne implicam impreuna in actiunea de curatare a Esplanadei din oras! Echipa Cif a pregatit si o surpriza pentru cei care vor fi acolo si vor face parte dintre voluntari. Evenimentul va avea loc sambata, pe 21 aprilie. Voi reveni cu detalii curand.

Si anul acesta, orice roman poate decide daca isi doreste sa faca o schimbare si sa infrumuseteze locurile dragi noua, tuturor. Pentru ca, nu-i asa, un loc curat te face mai fericit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.