Telefoanele noi sunt aproape identice cu modelele vechi, dar mai scumpe…

Astazi va avea loc lansarea noului telefon Samsung Galaxy S9. Nobody cares, right? Si pe buna dreptate. Pe scurt, se pare ca cei de la Samsung vor sa va ceara mai multi bani (ca si colegii lor de la Apple) pe aproape nimic nou. Nu stiu daca ati observat lucrul acesta, dar preturile telefoanelor cresc absolut nejustificat.

De ce ai da mai multi bani pe un Samsung Galaxy S9 care nu vine cu aproape nimic nou fata de Samsung Galaxy S8? Are o camera mai buna, dar telefonul e identic cu S8-ul si vrei cel putin 4.000 de lei pe el? Serios? Cam cat de prosti ne cred cei de la Samsung?

Pe principiul asta, cam cat de prosti ne cred cei de la Apple care au aplicat deja aceasta strategie (cu un oarecare succes)? 5400 lei pentru un iPhone X… Din ce am inteles, vanzarea iPhoneX nu merge chiar asa de bine pe cat isi doreau americanii. Deja sa pregatesc sa reduca productia si prognozeaza ca nu o sa vanda nici macar jumatate din cat au sperat, ceea ce e foarte bine.

Eu ma bucur sa aflu lucrurile acestea. Ma bucur sa aud ca mai exista oameni care nu cad in capcana producatorilor de telefoane.

Poate ar trebui sa lucreze mai mult pe partea de cercetare-dezvoltare.
Poate ar trebui sa nu mai lanseze telefoane daca acestea nu aduc absolut nimic nou pe piata.
Poate ar trebui sa nu mai ceara mai multi bani pentru un telefon aproape identic cu predecesorul sau. Cu toate ca, stiti vorba aia, prost nu e ala care cere…

Poate ar trebui ca unii din noi sa nu mai fie idioti si sa inteleaga ca noul model al telefonului X nu o sa-i faca mai inteligenti/bogati/populari/interesanti. Daca iti cumperi noul model fix in ziua lansarii si te lauzi cu el, ghici ce, esti doar penibil. Si mai sarac pentru ca producatorii ti-au descoperit slabiciunea si au de gand sa profite maxim de ea. Ba chiar au devenit lenesi din cauza celor ca tine. Pentru ca si-au dat seama ca trebuie doar sa impacheteze frumos un model mai vechi si sa-l promoveze bine, iar un idiot ca tine o sa plateasca chiar mai mult pentru asta.

Poate ar trebui sa intelegem ca un noul model al unui telefon nu te mai face mai special. Si chiar daca te-ar face, asta ar dura doar un an pentru ce peste nici 12 luni o sa apara un alt model. Si atunci ar trebui sa il cumperi si pe ala ca sa devii din nou special. Si tot asa…

Bineinteles, daca nu vrei sa iti schimbi telefonul an de an, producatorul s-ar putea sa iti trimita un update care sa iti incetineasca performantele telefonului vechi. Nu este frumos sa nu iti cumperi noul model mult mai scump dar care nu vine cu nimic nou, nu-i asa?

Leave a Reply

Your email address will not be published.