Viteza ucide

Tin minte ca am facut un test acum cativa ani. Avand in vedere ca parcurgeam acelasi drum in fiecare zi, mi-a venit ideea sa aflu cat dureaza pana ajung la destinatie in functie de doua situatii:
1. Cand merg normal, fara sa ma grabesc/fara sa fie nevoie sa ajung la o anumita ora undeva
2. Cand ma grabesc/cand sunt in intarziere si merg cu viteza mare
Stiti care a fost rezultatul?

Diferenta intre cele doua stiluri de condus a fost de aproximativ 5 minute. Si asa am ajuns sa imi pun anumite intrebari. Oare merita sa imi pierd viata pentru cinci minute amarate? Oare merita sa pun viata altor persoane nevinovate in pericol doar pentru ca am eu ideea fixa ca rezolv ceva important daca ajung acolo cu cinci minute mai devreme?

As vrea sa tineti minte acest mic test al meu. Nu cred ca viata unui om sau a mai multora merita sacrificata pentru acele cateva minute. Graba ar putea sa aiba ca rezultat ceea ce vedeti in imaginile de mai jos:

ultima-ora-accident-mortal-pe-dn-73-intre-brasov-si-cristian

Poza a fost facuta la locul unui accident ce s-a petrecut astazi pe DN 73, intre Brasov si Cristian.

BMW-ul a intrat pe sub camion şi a fost efectiv tocat. „Cadavrul şoferului este împrăştiat pe câteva zeci de metri: capul, mâinile, picioarele parcă ar fi intrat într-un malaxor uriaş. Ce a rămas din trupul victmei este un amestec de fiare şi carne însângerate. Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva. Este cumplit!“, a declarat pentru adevarul.ro unul dintre martorii accidentului.

Detalii despre accident: aici.

Facebook_Ilea_Alin_accident

Şoferul conducea cu viteză şi a pierdut controlul automobilului într-o curbă deosebit de periculoasă. Maşina a ieşit de pe şosea şi s-a izbit de un pom aflat pe partea stângă a direcţiei sale de deplasare, informează Poliţia Bihor.
În urma impactului extrem de puternic, şoferul a murit pe loc, iar maşina a rămas agăţată în copac.

Mai multe detalii despre accident: aici.

O imagine face cat o mie de cuvinte…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *