Beartown / Scandalul, bazat pe romanul lui Fredrik Backman

Drama suedeza Beartown / Scandalul va avea premiera in toate teritoriile HBO Europe, in această toamna. Serialul, bazat pe romanul bestseller al lui Fredrik Backman, este regizat de Peter Grönlund si ii are in rolurile principale pe Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe si Oliver Dufaker. 

Pe parcursul a cinci episoade, serialul exploreaza sperantele care aduc laolalta o mica comunitate, secretele care ameninta sa o distruga, curajul de care este nevoie pentru a merge impotriva grupului si consecintele felurilor in care sunt crescuti baietii. 

Beartown pierde teren încetul cu încetul din cauza copacilor care cresc din ce în ce mai aproape de oraș, dar atunci când echipa de tineret de hochei pe gheață are șansa de a câștiga semifinalele naționale, toate visurile localnicilor apasă acum pe umerii câtorva adolescenți. Această povară grea devine catalizatorul pentru un act violent care va lăsa o fată traumatizată și un orășel în criză. Acuzații sunt făcute și niciun localnic nu va scăpa de consecințe. 

Drama in cinci parti este o adaptare a romanului bestseller cu acelasi nume scris de autorul suedez  Fredrik Backman (“A Man Called Ove / Un barbat pe nume Ove”). Este regizat de premiatul Peter Grönlund (Goliath, Drifters), iar scenaristi sunt Anders Weidemann (30 Degrees in February), nominalizat la Premiul Emmy, Antonia Pyk si Linn Gottfridsson. Serialul este produs de Filmlance, parte din Endemol Shine Group.

Producatori executivi pentru Filmlance International (parte din Endemol Shine Group) sunt Bonnie Skoog Feeney si Mattias Arehn. Hanne Palmquist, Steve Matthews si Antony Root sunt producatori executivi pentru HBO Europe. Fredrik Backman este producator executiv si e reprezentat de Salomonsson Agency, Tor Jonasson si Sophie Smirnakos. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *