150.000 de locuitori din mediul rural beneficiaza de servicii Vodafone 4G

In perioada martie 2020 – iunie 2021, Vodafone Romania a extins acoperirea retelei mobile cu un numar de peste 700 de statii 4G, asigurand conectarea la servicii de voce si date mobile pentru aproximativ 150.000 de locuitori din 158 de localitati din mediul rural. In prezent, Vodafone asigura o acoperire cu servicii de comunicatii pentru 96% din populatia din mediul rural, oferind acces la  servicii de voce si internet fixe si mobile pentru unele dintre cele mai izolate comunitati din Romania. In aceeasi perioada de timp, Vodafone si-a extins reteaua fixa de inalta calitate ca urmare a dezvoltarii si extinderii pentru 21.000 de localitati din mediul rural. 

Extinderea si imbunatatirea conexiunii digitale in mediul rural constituie componente cheie pentru atingerea obiectivelor Decadei Digitale asa cum au fost enuntate de Comisia Europeana. Conform raportului privind Conectarea rurala realizat de Deloitte la solicitarea Vodafone Group, digitalizarea in mediul rural prin conectarea la servicii de comunicatii a comunitatilor va crea oportunitati de dezvoltare  pentru antreprenorii locali si companiile mici care, la randul lor, vor genera oportunitati de angajare si surse de venit pentru membrii comunitatii,  va asigura acces la infrastructura si servicii la standarde ridicate de calitate, incluziune sociala si participarea activa a tuturor membrilor societatii la viata sociala, economica si culturala si, nu in ultimul rand, dezvoltarea sustenabila prin incurajarea unei economii locale independente de consumul de resurse. 

Pe langa investitiile semnificative in extinderea acoperirii cu servicii 4G in mediul rural si a serviciilor 5G in mediul urban, Vodafone Romania investeste in extinderea retelei sale fixe de Internet, televiziune si telefonie si pentru imbunatatirea calitatii serviciului de internet fix. In perioada martie 2020 si iunie 2021, Vodafone si-a extins reteaua fixa de inalta calitate in urma dezvoltarilor de retele noi sau a extinderii celor existente oferind acces la servicii de internet pentru 21.000 de localitati din mediul rural. 

Supernet Fibra de la Vodafone ofera viteze de internet de pana la 1Gbps, o conexiune stabila si cea mai buna experienta Wi-Fi din Romania prin intermediul router-ului Super Wi-Fi. 

„Digitalizarea Romaniei inseamna acces egal la infrastructura si servicii digitale atat pentru locuitorii din mediul urban, cat si pentru cei din mediul rural. Conectarea comunitatilor rurale, inclusiv a celor mai izolate, este esentiala pentru dezvoltarea societatii in ansamblu, prin reducerea decalajului digital, a inechitatilor, prin crearea de oportunitati de dezvoltare si asigurarea de sanse egale la un viitor digital mai bun pentru cetatenii si companiile din aceste zone. Unul dintre pilonii misiunii noastre este tocmai aceasta ambitie de a contribui la crearea unei societati in care nimeni nu este lasat in urma. De aceea, una dintre prioritatile noastre in atingerea acestei tinte este de a extinde retelele Vodafone cu precadere in acele zone in care serviciile de comunicatii nu au ajuns inca. Ne bazam pe cea mai performanta retea de date mobile din Romania si pe o retea fixa de inalta calitate pentru a asigura accesul la servicii de comunicatii si pentru aceste comunitati izolate”, a declarat Catalin Buliga, Chief Network Officer Vodafone Romania si Head of Networks Development for Europe Cluster Markets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *