Biserica SRL – Asta numiti voi credinta?

In opinia mea Biserica s-a departat cam de multa vreme de credinta. Pentru foarte multi preoti biserica este doar o afacere de succes, foarte profitabila :

I. Campania “Case si vile” pentru preoti

1. La instalarea in functie a mitropolitului Clujului, un preot s-a gandit sa-si prezinte “rodul” muncii sale :

masina_rai

Cuvantul RAI din numarul de inmatriculare probabil il face sa simta foarte bine. Cumva, ma indoiesc ca o sa ajunga acolo.

Sursa : aici

2. Preotul bisericii din Culciu Mare a reusit sa stranga in opt ani de munca, dintr-un salariu de 600 lei, urmatoarele : terenuri fara numar, doua apartamente, 3 case si cateva masini de lux. Din 2009, preotul si-a instrainat din bunuri pentru ca au inceput sa apara plangeri.

“I-au dat bani pentru că aveau încredere în el, doar era preotul satului. Astăzi umblă prin tribunale ca să-şi recupereze zecile de mii de euro date omului lui Dumnezeu.”

Sursa si video : aici

3. Cei care administrau parohia din Urseni s-au gandit sa vanda cateva terenuri pentru a strange banii necesari repararii bisericii. De pe urma vanzarii s-au obtinut 294.786 de euro pe care preotul, cu bucurie, i-a folosit pentru a repara … casa parohiala.

294.786 de euro folositi cu cap, zic eu!

Sursa si poze : aici

4. Preotul de la biserica Varasti din judetul Giurgiu si-a cumparat un Maserati ! Un Maserati de peste 200.000 de euro … Ieftin. Am scris mai multe despre aceasta achizitie : aici.

5. Cum au ajuns moastele Sf. Andrei in Romania? Au ajuns bine, conduse de o frumoasa masina cu numarul de inmatriculare B-40-BOR (Biserica Ortodoxa Romana) :

b-40-bor

Sursa si mai multe detalii despre “demonstratia de forta” a bisericii : aici

II. Averea Bisericii Ortodoxe Romane

Mai toate mitropoliile si arhiepiscopiile din tara au declarat la Fisc incasari de milioane de euro :
1. Arhiepiscopia Tomisului, 2010 : un profit de aproape 7 milioane de euro din afacerile cu lumanari, vii, livezi si magazine.
2. Mitropolia de la Iasi, 2010 : profit de peste un milion de euro. din pacate, preotii de la tara se descurca cum pot. Apeleaza mereu la mila credinciosilor.

“Potrivit Codului Fiscal, Biserica este scutita de plata impozitelor pentru veniturile din vanzarea produselor necesare activitatii de cult, din chirii si din castigurile din activitati economice.”


Averea Bisericii Ortodoxe Romane, subiect tabu. Numai Dumnezeu stie cati bani lasa credinciosii in cutia milei VIDEO pe www.incont.ro

Sursa si alte informatii : aici

III. Biserica – magazin online

Arhiepiscopia Craiovei si-a deschis un magazin online. Astfel enoriasii ot cumpăra, doar cu un click (si foarte multi euro), de la lumanari pana la carti de teologie si alte prostii disponibile pentru creduli.

“De la lansarea site-ului, peste un milion de credincioşi au accesat portalul de cumpărături al Mitropoliei Craiovei…Pentru mulţi este un ajutor nesperat.” Foarte nesperat. Buzunarele lor nu vor mai fi niciodata la fel (de pline).

Daca sunteti interesati : => “Sfantul Shopping” -> “Iisus Hristos este Acelasi, ieri si azi si in veac” 69 RON

Sursa : aici

IV. Moartea costa!

1.Un preot de la Biserica Sfintul Ilie din Prelungirea Ghencea a fost filmat cu camera ascunsa in timp ce refuza sa oficieze o slujba de inmormintare pentru cineva care nu avea bani.

Un enorias : “Fara 15 milioane n-ai ce cauta aici. Locul e pe bani, slujba e pe bani, groparii trebuie platiti cu bani sa sape, fara bani nu se face nimica, de pomana, asa”

“- Trebuie sa-l inmormantez, nu pot sa-l las asa… e o treaba crestineasca, ii spune, umil, enoriasul.
-E o treaba crestineasca la tine, la mine nu e nicio crestineasca pentru ca toti sunt la fel, adica eu nu pot sa fac asa si p-ala si p-ala degeaba. Mi-e mai aproape pielea decat camasa’, spune parintele”

Sursa : aici

Va urma … din pacate!

5 Responses to “Biserica SRL – Asta numiti voi credinta?”
  1. Bucur November 13, 2011
  2. Aliceee Traveler November 13, 2011
  3. Boogie November 13, 2011
  4. GiacomO November 13, 2011
  5. RazvaNN November 14, 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *