Creditul de refinantare de la BCR. De ce as apela la un astfel de credit ? Vreau pareri !

Si pentru ca v-am vorbit intr-un articol precedent despre prima campanie Blogal Initiative, acum este timpul sa trecem la subiect : creditul de refinantare de la BCR. In primul rand trebuie sa mentionez ca nu o sa fac o campanie agresiva. De fapt, nu cred ca o sa fac o “campanie” propriu-zisa.

Premiile sunt mari dar nu ma intereseaza pentru ca in urma articolelor pe care le voi publica exista o sansa mare sa supar ceva lume.
Asadar sa trecem la subiect.

Un credit ? Nu v-as recomanda EVER sa apelati la asa ceva dar viata este plina de surprize si te impinge la solutii extreme. Nu o sa apelezi niciodata la un credit pentru ca este o solutie buna. Nu ! Apelezi la un credit pentru ca nu ai incotro. Eu am fost pus in situatia asta si am apelat la un credit din urmatoarele motive :

1. Nu am avut alta solutie !
2. “Avantajele” creditului respectiv m-au atras
3. Reputatia bancii de la care am luat creditul era foarte buna (din auzite, experiente ale unor apropiati, recomandari)

Motivul 1 : Asadar, daca apelati la un credit primul motiv cu siguranta este acoperit asa ca trecem direct la urmatoarele doua.

Motivul 2 : Ce este un credit de refinantare ? Refinantarea inseamna preluarea de catre o alta institutie financiara decat cea care a acordat initial creditul (sau aceeasi), in conditii mai avantajoase, a unuia sau mai multor credite deja existente.

Avantajele care mi s-au parut mai interesante :
• o rata lunara mai mica
• un cost total al creditului mai mic
• prin creditul de refinantare se poate imprumuta o suma mai mare
• termen de finantare mai lung
• se pot refinanta si creditele coplatitorilor
• se pot cumula toate creditele (daca aveti mai multe) intr-unul singur
• se poate schimba moneda in care se contracteaza imprumutul

Dezavantaje : refinantarea unui credit cu garantie presupune transferul ipotecii si inscrierea unei noi ipoteci ceea ce conduce la plata unor taxe notariale de transfer al ipotecii.

!!! Se pare ca BCR, in cadrul campaniei, suporta aceste cheltuieli.

Bineinteles ca toate aceste lucruri sunt pe hartie. Pana ma duc eu la banca si lamuresc toate aceste “avantaje” sa trecem la motivul trei.

Motivul 3 : Reputatia BCR

Eu in aceasta viata am avut doua experiente cu BCR : una buna si una proasta. => Nu am o opinie formata despre BCR. Asadar, apelez la voi : ce experiente ati avut cu BCR ? ; ati auzit anumite lucruri despre banca ?

Astept parerile voastre intr-un comentariu. O sa-i ajute foarte mult pe cei interesati de un astfel de credit si o sa ma ajute si pe mine sa ma hotarasc daca un astfel de credit merita.
Multumesc.

14 Responses to “Creditul de refinantare de la BCR. De ce as apela la un astfel de credit ? Vreau pareri !”
 1. pescarul June 10, 2011
  • admin June 10, 2011
 2. Manuel June 10, 2011
 3. Dan Ciulea June 10, 2011
  • admin June 10, 2011
 4. Bazaconii June 10, 2011
  • admin June 10, 2011
 5. Bucur June 10, 2011
  • admin June 10, 2011
 6. Rochii casual online June 10, 2011
 7. rivi June 11, 2011
 8. Val33ntyn June 11, 2011
 9. 'mnealui June 11, 2011
 10. c-b-c February 23, 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *