“Present” sustine egalitatea de sanse

In perioada ianuarie – aprilie 2021, la centrul Bucium din Iasi s-a derulat primul modul al proiectului educational #PREƧENT, ce are ca scop facilitarea accesului la educatie alternativa si nonformala pentru cei 64 de copii care provin din medii defavorizate, in vederea egalitatii de sanse privind integrarea in societate.

Proiectul este  o initiativa a Asociatiei Industrii Creative, cu sprijinul Kaufland Romania, iar primul modul de comunicare a fost implementat in parteneriat cu DGASPC Iasi si Muzeul National al Literaturii Romane Iasi.

Cele 12 sesiuni de invatare alternativa pe diverse teme din sfera comunicarii s-au desfasurat online si au avut ca traineri scriitori, jurnalisti si manageri culturali de top din Romania. Acestia au sustinut discutii de informare responsabila (Viorel Ilisoi si Andrei Craciun), scriere creativa (Ioana Nicolaie, Adina Rosetti), literatura contemporana (Lavinia Braniste si Marin Malaicu Hondrari), comunicare online (Elena Stancu si Iulian Tanase), comunicare interculturala (Florin Bican si Cristina Hermeziu) si public speaking (Svetlana Carstean si Robert Serban). 

Vizitele la centru au inceput inca de la finalul lunii decembrie, cand membrii asociatiei au oferit cadouri de Craciun copiilor, iar in plus fata de cursurile online, biblioteca a fost dotata cu 152 de carti de literatura romana contemporana. De asemenea, pentru buna desfasurare a proiectului si pentru a veni in sprijinul scolii online, acestia au primit 35 de tablete, alaturi de rechizite scolare.

“In ciuda restrictiilor actuale privind intalnirile fizice, copiii de la centru au primit foarte entuziasmati intregul modul de comunicare. E clar ca am avut anumite temeri cu privire la cum vor decurge intalnirile cu speakerii, de aceea, am asistat si noi la primele discutii.  Subiectele, insa, au fost atat de savuroase incat langa cei mici, ne-am alaturat si noi. Au fost sesiuni educative, dar mai ales umane. Au fost clipe cand ne-au dat lacrimile la povestile spuse de copii. Acelasi lucru l-au patit si invitatii nostri, care ne-au destainuit ca dupa ce au inchis camera video, s-au exteriorizat si ei in acelasi mod. S-a creat o legatura foarte frumoasa intre toti cei care au fost implicati. Iar asta cred ca e si esenta proiectului #Preƨent. A fi.”, povestesc reprezentantii asociatiei.

„Kaufland Romania sustine educatia tuturor copiilor, indiferent de mediul din care provin. Ne-am alaturat cu bucurie proiectului „Present” pentru ca impartasim aceeasi viziune privind acordarea de sanse egale astfel incat copiii si tinerii din sa aiba parte de un start bun in viata”, a adaugat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *