Serialul Patria – premiera in mai pe HBO GO

Patria, un serial HBO Europe cu opt episoade, adaptare a romanului bestseller scris de Fernardo Aramburu va avea premiera in luna mai pe HBO GO.

Serialul spune o poveste care se petrece pe parcursul a trei decenii, în Țara Bascilor amenințată de terorismul grupării ETA, din perspectiva a două familii dezbinate de conflictul violent. Viețile lui Bittori și ale familiei sale se schimbă în ziua în care membrii ETA îi ucid soțul, pe Txato și relația cu prietena ei apropiată Miren, al cărei fiu face parte dintr-o celulă ETA, se încheie.

Cu peste un milion de copii vandute si o multitudine de premii, „Patria”, de Fernando Aramburu, a devenit unul dintre cele mai importante romane spaniole din ultimul deceniu. Portretul a doua familii basce in plin conflict politic si social timp de peste trei decenii si noua perspectiva asupra terorismului si consecințele lui in randul populatiei sunt marile teme ale povestii.

Noua miniserie in opt parti produsa de HBO Europe va avea premiera mondiala la festivalul Series Mania din Lille (20-28 martie), unde a fost selectat in competitie. Serialul va fi difuzat simultan in cele 21 teritorii HBO Europe in mai 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *