Vodafone introduce cartele SIM cu dimensiune injumatatita pentru a reduce deseurile plastice

Vodafone inlocuieste cartelele SIM de marimea unei carti de credit cu un nou model de dimensiune ce reduce la jumatate cantitatea de plastic utilizata pentru producerea SIM-urilor. Acest lucru este parte a unei strategii la nivel de grup privind reducerea consumului de materiale plastice neesentiale.

Incepand cu sarbatorile de Craciun din 2019, magazinele Vodafone vor oferi clientilor o serie de accesorii ecologice sub cinceptul „Rosul iubeste Verdele” (“Red loves Green”).  Acestea constau, de exemplu, in carcase de telefon 100% biodegradabile sau reciclabile si confectionate din plastic refolosit ce provine din deseurile aruncate in oceane, dar si baterii mobile externe produse din materiale sustenabile in ambalaje fara plastic. Vodafone intentioneaza sa-si extinda gama de produse „Rosul iubeste Verdele” disponibile spre comercializare pe parcursul anului 2020.

 Prin reducerea la jumatate a impactului asupra mediului, nu doar abordam anumite probleme materiale precum emisiile de carbon si deseurile electronice generate, dar luam masuri in alte zone de impact, cum ar fi materialele plastice neesentiale sau de unica folosinta pe care le folosim in magazinele si birourile noastre.

Bazandu-ne pe numeroasele initiative Vodafone lansate in diferite piete, ne dorim sa avem o abordare consistenta oriunde ne desfasuram activitatea. Un prim pas in acest sens il reprezinta lansarea SIM-urilor cu dimensiuni reduse la jumatate, reducerea consumului de materiale plastice neesentiale din spatiile noastre de birouri si oferirea de accesorii ecologice clientilor nostri”.

Joakim Reiter, Director External Affairs, Vodafone.

Noile cartele SIM de dimensiuni reduse vor fi furnizate clientilor din cateva tari europene incepand cu primele luni ale anului 2020 si vor inlocui cardurile SIM de dimensiuni standard in toate cele 24 de tari unde Vodafone este prezent pana la finalul anului 2020.

Aceasta initiativa va reduce deseurile de plastic ale Vodafone cu peste 340 de tone anual si va elimina cu pana la 15 tone emisiile de CO2 din timpul productiei si transportului, cu  fiecare tona de plastic economisita – in total, o reducere de peste 5.000 de tone de C02 pe an. 

Bazandu-se pe initiative implementate in cateva tari, Vodafone si-a luat angajamentul de a elimina toate materialele plastice inutile si alte articole de unica folosinta, acolo unde exista alternative cu impact redus, in toate magazinele si birourile Vodafone din cele 24 de tari unde activeaza, pana la sfarsitul lui martie 2020.

Cele 7.700 de magazine Vodafone din toata lumea nu vor mai utiliza pungi de plastic de unica folosinta. De asemenea, se vor elimina sau reduce materialele plastice pentru marketing sau promotionale, acestea fiind inlocuite cu articole alternative care au un impact mai mic asupra mediului.

In birourile Vodafone, consumabilele de birou din plastic utilizate frecvent – printre care pixuri si dosare – vor fi inlocuite, acolo unde este fezabil, cu papetarie de birou reutilizabila si reciclabila. Vodafone se va asigura, de asemenea, ca sticlele, tacamurile, farfuriile si paiele din plastic de unica folosinta utilizate pentru catering sunt eliminate, incurajand totodata folosirea sticlelor, canilor si a paharelor reutilizabile.

De asemenea, Vodafone isi incurajeaza furnizorii sa reduca, elimine sau recicleze ambalajul excesiv pentru a minimiza cantitatea de plastic din depozite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *