I Saw the Devil (2010)

Am vazut eu multe filme cu si despre razbunare/filme psihologice la viata mea, dar nu multe se pot compara cu acesta. I Saw the Devil (2010) este genul acela de poveste pe care nu o poti uita. Daca va plac filmele din aceasta categorie, va recomand sa il cautati. Sunt absolut sigur ca o sa va placa. V-am mai spus eu ca cinematografia din Asia merita toata atentia noastra si nu m-am inselat. Americanii mai au foarte multe lucruri de invatat de la colegii lor asiatici.

Coreeni fac filme incredibil de bune. Nu mi-am imaginat niciodata ca o sa ma indragostesc de productiile lor, dar uite ca s-a intamplat. Oldboy (2003), My Sassy Girl (2001), The Man from Nowhere (2010) si A Bittersweet Life (2005) sunt doar cateva filme coreene de succes pe care ar trebui sa le aveti in vedere.

Revenind la articolul de astazi, povestea suna cam asa: Jang Kyung-chul (Choi Min-sik) este un criminal serie/psihopat insetat de sange. Tinta lui: femeile. Timp de foarte multi ani, Jang a comis crime odioase si nimeni nu a reusit sa-l opreasca. Ca de obicei, politia a fost inutila. Intr-o zi, Joo-yeon, logodnica unui agent secret, este prinsa, transata si decapitata de acest criminal. Cu toate ca victimile lui Jang nu au fost gasite niciodata, corpul lui Joo-yeon este gasit din intamplare de un copil.

Distrus de durere la aflarea vestii, Kim Soo-hyeon (Byung-hun Lee), logodnicul ei, promite ca va face tot ceea ce ii sta in putinta pentru a-l face pe criminal sa plateasca. Si de aici incepe partea interesanta a filmului…

Si spre norocul vostru, am gasit filmul complet pe youtube (subtitrarea in engleza):

No Responses to “I Saw the Devil (2010)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *