A Bittersweet Life (2005)

Incep sa fiu din ce in ce mai impresionat de ceea ce are de oferit cinematografia asiatica, in special cea coreeana. Am vazut chiar multe filme sud-coreene extrem de bune, genul de productii pe care cei de la Hollywood pot doar sa le copieze. Cu greu pot sa gasesc cateva cuvinte care sa descrie nivelul de calitate/creativitate al acestor povesti. Oldboy (2003), My Sassy Girl (2001) sau The Man from Nowhere (2010) sunt doar cateva filme pe care ar trebui sa le aveti in vedere. Nu va faceti griji, am o lista destul de mare cu filme coreene pe care o sa le vizionez in viitorul apropiat.

Revenind la filmul de azi, A Bittersweet Life (2005) se incadreaza perfect in categoria “cele mai bune filme cu si despre razbunare“ de care ma ocup in ultima perioada. Nu stiu exact ce m-a determinat sa pun accent pe acest gen de productii. Stiu doar ca imi plac foarte mult si am de gand sa va recomand cele mai bune “revenge movies” posibile.

Povestea: Desi nu face nimic ilegal, patronul hotelului pentru care lucreaza Sun-woo este un sef al mafiei, iar el stie asta. Avand in vedere ca isi iubeste meseria, el a pus mereu suflet si dedicatie in ceea ce face si a fost mereu eficient. Atat de eficient incat, in scurt timp, a devenit singurul om de incredere al sefului lui, Mr. Kang.

Si pentru ca doar in el are incredere, Mr. Kang ii da lui Sun-woo o misiune speciala: sa o pazeasca pe iubita lui mai tanara si sa aiba grija ca nimeni sa nu se atinga de ea. In caz ca cineva se atinge de ea intr-un fel sau altul, Sun-woo trebuie sa il sune de urgenta si sa se “ocupe” de problema. Desi nimic nu pare sa anunte asta, problema apare, punandu-l in fata unei alegeri grele: isi suna seful si se ocupa de probleme sau trece cu vederea peste incident.

Sun-woo alege varianta a doua. Din pacate pentru el, seful lui afla si se decide sa-i dea o lectie, dupa care sa-l omoare. Numai ca el reuseste cumva sa scape si de aici incepe partea interesanta a filmului…

No Responses to “A Bittersweet Life (2005)”

Leave a Reply

Your email address will not be published.