Filmul „După 40 de zile”, in festivaluri din Armenia si Olanda
Filmul „După 40 de zile”, al patrulea lungmetraj semnat de Andrei Gruzsniczki, a fost selectat in competitia internationala a Golden Apricot Yerevan International Film Festival (Armenia) si in programul Cinecitta International Film Festival din Tilburg (Olanda).
GAIFF, ajuns la a 18-a editie, va avea loc in perioada 3 – 10 Octombrie si acorda trofee pentru cel mai bun lungmetraj de fictiune, cel mai bun documentar si premii speciale la aceste doua categorii. Filmul lui Andrei Gruzsniczki va rula la Erevan pe 5 octombrie si concureaza pentru marele premiu cu noua productii din tari ca Argentina, Portugalia, Germania si Spania.
Cea de-a treia editie a 013 Cinecitta International Film Festival din Tilburg (013 CIFF) va avea loc intre 13 si 17 Octombrie. Anul acesta vor fi prezentate 17 lungmetraje din 15 tari, iar toate productiile sunt eligibile pentru Premiul Publicului, acordat, in urma votului spectatorilor, celui mai popular film.
„După 40 de zile” va fi prezentat publicului pe 14, 15 si 17 Octombrie.
Lungmetrajul are în centru prietenia dintre Emil și Titi. Acțiunea se petrece într-o comună ca un colț de rai, locuită de oameni dintr-o bucată. Asta, la o primă vedere. Emil nu crede în spirite. Titi este prietenul lui de când lumea. Iar Smaranda, soția lui Emil, ei bine, ea este la doi metri sub pământ și se pregătește de ziua judecății. După parastasul ei de 40 de zile Titi pare cel mai oropsit om de pe fața pământului și începe să se stingă pe picioare. Emil vrea să reaprindă în el scânteia vieții. Dar eforturile lui sunt inutile. Zilele lui Titi par numărate. Căci Smaranda s-a mutat după parastas în casa lui. De ce îl bântuie Smaranda?, asta e o poveste, dar lui Titi îi e greu s-o zică, pentru că este despre lupta pe care fiecare trebuie s-o ducă pentru a-l înțelege și accepta pe celălalt, într-o prietenie sau într-o poveste de iubire.
Distributia este alcatuita din Mircea Andreescu, Valer Dellakeza, Gabriel Spahiu, Marian Negrescu, Simona Urs, Stefan Mirea, Valeriu Bazu si Eugen Titu.
Producatori Andreea Dumitrescu, Oana Bujgoi Giurgiu (co-producator) si Anamaria Antoci (co-producator).
Montajul este realizat – de Ioachim Stroe, muzica – de Cristian Lolea, imaginea – de Laurentiu Raducanu, designul de sunet – de Ioan Filip, sunet priza directa – de Vlad Voinescu, scenografia – de Andreea Popa, Anastasia Ionescu si Bogdan Bostanaru, machiajul si coafura – de Sandra Patrauceanu, iar costumele – de Mia Conea.