Brasovul, prezent la unul din cele mai importante festivaluri tematice de teatru din Europa

Productia de teatru a Centrului Cultural Reduta ”LEAR – un nebun amar și unul dulce”, in regia Alinei Hiristea, va reprezenta Brasovul la cea de-a XI-a editie a Festivalului International Shakespeare de la Craiova.

Festivalul are o binemeritată notorietate naţională şi internaţională, considerat a fi unul dintre cele mai importante festivaluri tematice ale Europei şi printre cele mai importante festivaluri Shakespeare ale lumii, ediţia din 2018 a Festivalului Internaţional Shakespeare desfășurându-se sub genericul “Planeta Shakespeare”.

Spectacolul ”LEAR- un nebun amar și unul dulce” se va juca in data de 4 Mai, de la ora 17:00, pe scena Teatrului National “Marin Sorescu” Craiova – sala “I.D. Sirbu”.

Spectacolul este one-man-show susținut de cunoscutul actor brașovean Mihai Bica și înfățișează povestea concentrată a vieții atât de tulburătoare, surprinzătoare și pilduitoare a Regelui Lear, din perspectiva zilelor noastre, pornind de la principiul modern al psihodramei.

Temele principale conținute și dezbătute în spectacol sunt extrem de actuale: tema capcanei aparentelor și a imposibilității de a discerne între adevăr și fals, între iubirea reală și cela falsă, între viață și moarte, între înțelepciune și superficialitate etc., tema relațiilor atât de complicate astăzi, ca și ieri, dintre copii și părinți, tema nebuniei purificatoare, a furtunii interioare ce conduce la armonie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *