Dragoste si suspans la Zilele Filmului Romanesc by TIFF la Brasov

Caravana Zilele Filmului Romanesc by TIFF vine la Brasov pe 11-12 Noiembrie, la Hub Creativ Visssual, si aduce patru productii mult-asteptate: Parking, Monstri., Heidi si Arest. 

In seara de 11 Noiembrie, dupa proiectie, spectatorii pot afla povesti de la filmari si detalii despre scenariu si producție de la actorul Iulian Postelnicu, coleg de celula cu Alexandru Papadopol in Arest, un film regizat de Andrei Cohn si plasat in arestul Militiei, in anii 80. 

Pe 12 Noiembrie, actorul Mihai Smarandache si regizorul Tudor Giurgiu vor prezenta Parking, o adaptare dupa romanul „Apropierea”, de Marin Malaicu-Hondrari, despre un poet roman emigrant in Spania care incepe o poveste de dragoste plina de provocari cu o cantareata spaniola. 

Biletele pot fi cumparate de pe Eventbook.ro si de la Visssual, inainte de proiectie.

PROGRAMHub Creativ Visssual

Luni, 11 Noiembrie
18.00 | Arest, r. Andrei Cohn | În prezența actorului Iulian Postelnicu
Cu: Alexandru Papadopol, Iulian Postelnicu
Premiul pentru Cel mai bun film în cadrul Zilelor Filmului Românesc la TIFF

În august 1983, arhitectul Dinu Neagu este, împreună cu soția și cei doi copii, pe o plajă de nudiști din apropierea unei zone industriale. Dintr-o mașină coboară doi securiști, care îl iau la București pentru o declarație despre care nu-i oferă prea multe detalii. Filmul continuă în arestul miliției, unde Neagu este închis în aceeași cameră cu Vali, deținut de drept comun, folosit ca torționar de către securitate în schimbul unor favoruri. Lucrurile capătă o întorsătură din ce în ce mai absurdă de la o zi la alta.

20.30 | Monstri, r. Marius Olteanu
Cu: Judith State, Cristian Popa, Șerban Pavlu, Dorina Lazăr și Alex Potocean
Premiul publicului din partea publicației Tagesspiegel, Forum, Berlin 2019; Marele Premiu la Festivalul Internațional de Film de la Sofia; Premiul Zilele Filmului Românesc pentru Debut la TIFF

Filmul prezintă o zi, posibil ultima, din viaţa unui cuplu. Dana şi Arthur se află în fața celei mai importante decizii. Ea caută confirmări. El caută companie. Împart același pat de ani buni, dar de ceva vreme nu par să mai meargă pe același drum. Care sunt șansele de supraviețuire ale unei relații alimentate de compromisuri și presiuni sociale? Lipsa de asumare și probleme de comunicare pot distruge căsnicii, dar iubirea nu naște monștri.

Marti, 12 Noiembrie
18.00 | Heidi, r. Cătălin Mitulescu
Cu: Gheorghe Visu, Cătălina Mihai, Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu, Maria Popistașu, Ada Condeescu, Cristian Bota
Premiera mondială în competiția Festivalului Internațional de Film de la Sarajevo, 2019.

Agentului principal Mihai Vișoiu, aflat în pragul pensionării, i se dă misiunea să caute în zona pe care o ştie de o viaţă două fete care trebuie să depună mărturie într-un proces ce implică trafic de persoane şi crima organizată. Una dintre ele este de negăsit, dar Heidi, o moldoveancă de la munte, îi cade în mână destul de repede. Greul însă abia acum începe, când nea Mișu trebuie să-şi depăşească toate limitele ca să o convingă să colaboreze cu poliţia.

20.30 | Parking, r. Tudor Giurgiu | În prezența lui Mihai Smarandache și a lui Tudor Giurgiu
Cu: Mihai Smarandache, Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo

Adrian, un poet din Sângeorz-Băi, emigrează ilegal în Spania anului 2002. Odată ajuns în Cordoba, viața lui se transformă într-o aventură complicată, pendulând între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreață spaniolă și dorul de casă. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă și plină de provocări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *